Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας του αστυνομικού προσωπικού - Οδηγίες πρόληψης μετάδοσης της Ψώρας

Στα πλαίσια της λήψεως  μέτρων υγιεινής και ασφάλειας  κατά την άσκηση των καθηκόντων του  Αστυνομικού προσωπικού, σας αποστέλλουμε επικαιροποιημένες οδηγίες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων) για την Ψώρα , που έχουν αναρτηθεί  στο δικτυακό τόπο του και παρακαλούμε για ενυπόγραφη ενημέρωση  του προσωπικού σας και εφαρμογή των οριζομένων σε αυτές.

Μέτρα υγιεινής & ασφάλειας του αστυνομικού προσωπικού – Οδηγίες πρόληψης – μετάδοσης της Ελονοσίας

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και της πιθανής αύξησης του πληθυσμού των κουνουπιών, παραθέτονται ακολούθως οδηγίες του Τμήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για το κοινό

Τι είναι η ελονοσία;

«ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ» - ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΕΞΟΧΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ» ΤΗΝ 19/2/2018 ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Την Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018 και από ώρα 10:00, θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακή εκδήλωση για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και τις οικογένειές τους, στις εγκαταστάσεις των Παιδικών Εξοχών στον Άγιο Ανδρέα Ν. Μάκρης Αττικής. Στο πλαίσιο αυτής, θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει πλούσιο μουσικό πρόγραμμα και τα παιδιά των αστυνομικών θα απασχολούνται σε διάφορες δραστηριότητες από εταιρεία διοργάνωσης παιδικών εκδηλώσεων.

Ανακαίνιση του Οδοντιατρικού Τμήματος του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών (Κ.Ι.Α.)

Στα μέσα Οκτωβρίου τρέχοντος έτους υλοποιήθηκε η ανακαίνιση του Οδοντιατρικού Τμήματος του Κ.Ι.Α. Μετά από απόφαση της επιτροπής Βαφειάδη που πάρθηκε  15/9/2017 εγκρίθηκε το αναγκαίο ποσό για την ανανέωση του οδοντιατρικού εξοπλισμού.  Με την απόφαση αυτή δόθηκε αφορμή για την ανακαίνιση των δύο αντίστοιχων χώρων.

Λειτουργία μονάδας ιατρικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Σε λειτουργία τέθηκε από 27.03.2017 η Διακλαδική Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΜΙΥΑ) που στεγάζεται σε ειδική πτέρυγα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Η ΜΙΥΑ συστάθηκε και ενεργοποιήθηκε με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας στους δικαιούχους ιατρικής περίθαλψης και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ).

Αναβάθμιση του ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 Έχοντας την ευκαιρία να χρησιμοποιηθούν χρήματα της διαθήκης Υ/Α’ (ε.α) Κων/νου Βαφειάδη, προς Υγειονομικό όφελος της Ελληνικής Αστυνομίας, πάρθηκε απόφαση από την αρμόδια επιτροπή για την αναβάθμιση του φυσικοθεραπευτηρίου. Αυτή αφορούσε την αγορά υψηλού κόστους ιατρικών μηχανημάτων για την αποκατάσταση κατά βάση ορθοπεδικών βλαβών.

AΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (Π.Ο.Ε.) ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

     Με στόχο των εκσυγχρονισμό των διαδικασιών, τη μείωση της γραφειοκρατίας αλλά και των δαπανών που απαιτούνται για την προμήθεια ανταλλακτικών για επισκευή – συντήρηση των υπηρεσιακών οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ., ανά την Επικράτεια, γνωρίζεται ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Εφαρμογών σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πληροφορικής/Α.Ε.Α., προέβη στην υλοποίηση της μηχανογραφικής εφαρμογής POL «Υλικά – Διαχείριση ανταλλακτικών οχημάτων».

ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ Κ. ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΗΘΙΚΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

1.Όπως είναι γνωστό, στο θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο  της Ελληνικής Αστυνομίας προβλέπονται, μεταξύ άλλων, όχι μόνον οι περιπτώσεις που οι πράξεις και η συμπεριφορά του προσωπικού αποκλίνουν από τους κανόνες και τις υποχρεώσεις τις οποίες η επαγγελματική ιδιότητα επιβάλλει και ως εκ τούτου καθίσταται επιβεβλημένη η ενεργοποίηση των διαδικασιών πειθαρχικού ελέγχου, αλλά και οι περιπτώσεις εκείνες των εξαίρετων δραστηριοτήτων ή προσπαθειών, που υπερβαίνουν σημαντικά το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον και αναδεικνύουν την ηθική υποχρέωση της Διοίκησης να επιβραβεύσει τα πραγματικά άξια