• Τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου -Εξερράγη βόμβα, 29 τραυματίες

Τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου -Εξερράγη βόμβα, 29 τραυματίες

Τρομοκρατική επίθεση στο μετρό του Λονδίνου -Εξερράγη βόμβα, 29 τραυματίες

Posted in:
0 comments

Η Βρετανική πρωτεύουσα δέχτηκε για ακόμη μια φορά φέτος τρομοκρατικό πλήγμα, όταν έκρηξη σημειώθηκε σε βαγόνι του μετρό νωρίς το πρωί της 25ης Σεπτεμβρίου, στον σταθμό Parsons Green τραυματίζοντας 29 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό αγόρι. Το ευτύχημα ήταν ότι ο συρμός βρισκόταν σε υπέργεια στάση και με τις πόρτες ανοιχτές την στιγμή που σημειώθηκε η έκρηξη. Μάλιστα φαίνεται πως ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη μόνο μερικώς, στέλνοντας ωστόσο ένα κύμα φωτιάς στους ανυποψίαστους επιβάτες του βαγονιού. Η έκρηξη προκάλεσε πανικό στον κόσμο, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να ποδοπατηθούν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από τον τόπο της έκρηξης.

Ο σταθμός εκκενώθηκε αμέσως από το προσωπικό του μετρό και στο σημείο κατέφθασαν δεκάδες ένοπλοι αστυνομικοί και διασώστες. Η αστυνομία  ζήτησε από τους περίοικους να εγκαταλείψουν προσωρινά τα σπίτια τους, ενώ επίσης εκκενώθηκαν ένα γειτονικό νοσοκομείο και ένα δημοτικό σχολείο. Η έρευνα για την αναζήτηση των δραστών της επίθεσης  ανατέθηκε στην αντιτρομοκρατική μονάδα της Scotland Yard, που εξετάζει το υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης του σταθμού και από καταστήματα της γύρω περιοχής.

Η τρομοκρατική επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να ανέλθει το επίπεδο συναγερμού στην Βρετανία από σοβαρό σε κρίσιμο, γεγονός που επαναφέρει τον στρατό στους δρόμους της Βρετανικής πρωτεύουσας, προκειμένου να συνδράμουν την αστυνομία στην φύλαξη ευπαθών στόχων.

www.theguardian.com