ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤHΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 30.000 ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Περισσότερα από 30.000 αρχαία αντικείμενα, περιλαμβανομένου ελληνικών και ρωμαϊκών κεραμικών, περικεφαλαιών, νεκρικών τεφροδόχων, βελών και δοράτων, γνήσια αλλά και πλαστά, κατασχέθηκαν σαν αποτέλεσμα πρόσφατης αστυνομικής επιχείρησης που στόχευε στη λαθροδιακίνηση πολιτιστικών αγαθών στην Ευρώπη.

ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΕΝΟΠΛΟΣ ΣΕ ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ, ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ 12 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Ο ένοπλος άνδρας, που ταυτοποιήθηκε ως Ian David Long, 28 ετών, ήταν απόστρατος υποδεκανέας του Σώματος των Πεζοναυτών και είχε υπηρετήσει για επτά μήνες στο Αφγανιστάν, έχοντας παρασημοφορηθεί για τη δράση του. Ζούσε με τη μητέρα του σε ένα ήσυχο προάστιο κοντά στο Los Angeles και το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε απασχολήσει την τοπική αστυνομία με μικροεπισόδεια που δημιουργούσε.

Η ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΕ ΛΗΜΕΡΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Περίπου 700 άνδρες της Καταλανικής Αστυνομίας και περισσότεροι από 100 Δημοτικοί Αστυνομικοί σάρωσαν τη γειτονιά El Raval στο κέντρο της Βαρκελώνης σε επιδρομή εναντίον των αποκαλούμενων «narcopisos», διαμερίσματα γιάφκες που χρησιμοποιούνται για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών.

Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΞΑΡΘΡΩΣΕ ΔΥΟ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ

Οι Ιταλικές Αρχές εξάρθρωσαν δύο συμμορίες της Σικελίας που χρησιμοποιούσαν βάρη αλτήρων για να θρυμματίζουν τα κόκαλα των θυμάτων τους προκειμένου να προβούν σε ασφαλιστικές απάτες. Έντεκα (11) άτομα συνελήφθησαν στην Σικελική πρωτεύουσα, το Παλέρμο, ανακοίνωσε η αστυνομία. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται και μία νοσοκόμα που προμήθευε παυσίπονα στα θύματα προκειμένου να μειώσει τις κραυγές τους, τη στιγμή που θρυμματίζονταν τα οστά τους.

ΣΛΟΒΑΚΟΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

Ο πρώτος Σλοβάκος Ισλαμιστής εξτρεμιστής, που σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα στην Τσεχία, δεν φαίνεται διασυνδεμένος με κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

ΕΞΙ ΥΠΟΠΤΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΑΞΙΑΣ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ.

Με την υποστήριξη της Europol και της Eurojust, η Γαλλική Χωροφυλακή και η Εγκληματολογική Υπηρεσία της Πολωνίας εξάρθρωσαν μια εγκληματική οργάνωση η οποία φέρεται να έχει διαπράξει τριάντα έξι (36) ληστείες εμπορικών φορτίων, συνολικής αξίας ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων (1,5) ευρώ. Έγιναν έρευνες σε δέκα πέντε (15) ιδιοκτησίες, ταυτόχρονα στην πόλη Gorzow της Πολωνίας και στην πόλη Nancy της Γαλλίας και συνελήφθηκαν τρία (3) άτομα σε καθεμία χώρα.

Η INTERPOL ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Τα εγκλήματα σε βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς συχνά συνδέονται με σοβαρά διασυνοριακά εγκλήματα και για το λόγο αυτό η INTERPOL προχώρησε σε αναβάθμιση της τεχνολογικής της υποδομής, προκειμένου να αναβαθμίσει την ανταλλαγή πληροφοριών σε τέτοιου είδους θέματα.

3.200 ΑΤΟΜΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΓΑΘΑ ΑΞΙΑΣ 28 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ HONG KONG.

Η Αστυνομία του Hong Kong διεξήγαγε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Κεραυνός 18», συλλαμβάνοντας περίπου 3.200 άτομα και κατάσχοντας 28 εκατομμύρια δολάρια με τη μορφή παράνομων στοιχημάτων και παράνομων αγαθών και ναρκωτικών.