• ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ GIZA ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ GIZA ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ GIZA ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Posted in:
0 comments

Οι Αιγυπτιακές Αρχές ανέφεραν, πως 4 Βιετναμέζοι τουρίστες και 1 Αιγύπτιος ξεναγός σκοτώθηκαν όταν έκρηξη βόμβας έπληξε το λεωφορείο τους κοντά στις πυραμίδες της Giza. Ακόμα 9 Βιετναμέζοι τουρίστες τραυματίστηκαν από την έκρηξη, καθώς και ο Αιγύπτιος οδηγός του λεωφορείου.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε πως η βόμβα ήταν κρυμμένη σε τοίχο δίπλα στον δρόμο που οδηγεί στην Giza, στα περίχωρα του Καΐρου. Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της 28/12/2018, σε απόσταση μικρότερη των 4 χιλιομέτρων από το σπουδαιότερο τουριστικό αξιοθέατο της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας, τις Πυραμίδες.

Δεκάδες αστυνομικοί και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, ενώ από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από τα Μ.Μ.Ε., φαίνεται η μία πλευρά του λεωφορείου κατεστραμμένη και τα παράθυρα σπασμένα. Η ομάδα των Βιετναμέζων τουριστών κατευθυνόταν στις Πυραμίδες για να παρακολουθήσει την παράσταση «Ήχος και Φως».

Αυτό ήταν το πρώτο θανάσιμο τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον τουριστικού στόχου μέσα στο 2018. Η τελευταία τρομοκρατική επίθεση κατά τουριστών στην Αίγυπτο έγινε τον Ιούλιο του 2017, όταν 2 Γερμανοί τουρίστες μαχαιρώθηκαν θανάσιμα στην παραλία της Hurghada, στην Ερυθρά Θάλασσα.

ΠΗΓΗ: https://www.euronews.com