• nea_31
  • nea_32
  • nea_33
  • nea_34
  • nea_35
  • nea_36
  • nea_37

Θεατρική παράσταση «Εικόνες και Μνήμες του ’40» από την θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Θεατρική παράσταση «Εικόνες και Μνήμες του ’40» από την θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Mε μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε από την θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, η θεατρική παράσταση «Εικόνες και Μνήμες του ’40», η οποία αποτελεί ένα επετειακό αφιέρωμα ιστορικού χαρακτήρα για το έπος του 1940.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το θεατρικό αναλόγιο και μονόπρακτο «Ο φανταράκος» του Αλέκου Σακελλαρίου που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του κ. Γιώργου Μπασιάκου, με ελεύθερη είσοδο του κοινού.

Οι «Εικόνες και Μνήμες του ’40» ταξίδεψαν σε διαφορές περιοχές της Αττικής και της Περιφέρειας στο πλαίσιο περιοδείας της θεατρικής ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός παραστάσεων.

Η εναρκτήρια παράσταση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, στο Γηροκομείο Αθηνών, ενώ το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023, παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης» του Δημαρχείου του Δήμου Χολαργού-Παπάγου Αττικής, όπου παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Μάνος Λογοθέτης. Το διάστημα από 8 έως 10 Νοεμβρίου 2023, η θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας βρέθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, όπου το κοινό των παραστάσεων ήταν κυρίως μαθητές, ενώ η περιοδεία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στη Σάμο.

Η θεατρική παράσταση απέσπασε το θερμό χειροκρότημα του κοινού, το οποίο είχε την ευκαιρία να «ταξιδέψει» πίσω στο χρόνο μέσα από μια σύνθεση λόγου, εικόνων και ήχου της εποχής.

Ειδικότερα, μεταφέρθηκε στην εποχή του ‘40, συνοδεία προβολής βίντεο που αγόρασε το Πολεμικό Μουσείο από τα γερμανικά αρχεία και τα οποία παραχωρήθηκαν για την συγκεκριμένη εκδήλωση, διανθισμένα με λογοτεχνικά αποσπάσματα, τραγούδια καθώς και ηχητικά εκείνης της περιόδου.

Περαιτέρω, με το εν λόγω θεατρικό αναλόγιο, οι θεατές έστω και με αυτόν τον τρόπο, έζησαν για λίγο την αγωνία μιας οικογένειας περιμένοντας να επιστρέψει ο γιός τους από το μέτωπο, μετά την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα την άνοιξη του 1941.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μέλη που συμμετείχαν στη θεατρική παράσταση υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία, τα οποία παράλληλα με τα καθημερινά υπηρεσιακά τους καθήκοντα, κατέβαλαν σημαντική προσπάθεια προκειμένου να παραχθεί αυτό το όμορφο αποτέλεσμα προς το κοινό.