ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Eξάρθρωση από το Τ.Α. Αμαρουσίου εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας

Eξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε μεγάλο αριθμό κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, να καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ το πρωί προηγήθηκε δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αεροπαγίτη χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμου.

Ενημερωτική δράση α.τ. Βύρωνα που άφορα στη δωρεά μυελού των οστών

Την 15η Φεβρουαρίου και ένεκα της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου, το Γραφείο Αστυνομικού της Γειτονιάς του Α.Τ. Βύρωνα θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους συναδέλφους του αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, διοργάνωσε και πραγματοποίησε με επιτυχία στο Α.Τ. Βύρωνα δράση με στόχο την ενημέρωση και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών στηρίζοντας τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Εγκαίνια των κτιριακών εγκαταστάσεων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα

Τα εγκαίνια των κτιριακών εγκαταστάσεων, που παραχωρήθηκαν από το Δήμο Φυλής για τη στέγαση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, πραγματοποιήθηκαν την 07/03/2018 στα Άνω Λιόσια.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Αλέξης Τσίπρας (link της ομιλίας του Πρωθυπουργού).

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε σε κοινή ευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της κλοπής και παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε σε κοινή ευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «OPERATION PANDORA ΙΙ», για την καταπολέμηση της κλοπής και παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών.

Η ευρωπαϊκής κλίμακας επιχείρηση έλαβε χώρα από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, ενώ οι κοινές επιχειρησιακές δράσεις της πραγματοποιήθηκαν από 20 μέχρι 30 Νοεμβρίου 2017.

Mε επιτυχία και μεγάλη προσέλευση η εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας για το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και τις οικογένειες τους

Τα παραδοσιακά Κούλουμα γιόρτασαν την Καθαρά Δευτέρα, αστυνομικοί και πολιτικοί υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας με τις οικογένειες τους, στις εγκαταστάσεις των εξοχών του Σώματος, στον Άγιο Ανδρέα Αττικής.

Η εκδήλωση που σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία και προσέλκυσε πολύ κόσμο, συνδιοργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Βορειοανατολικής Αττικής.

Ολοκληρώθηκε πολύμηνη έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για τη διακρίβωση της παράνομης δραστηριότητας δυο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων

Ολοκληρώθηκε πολύμηνη έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, για τη διακρίβωση της παράνομης δραστηριότητας δύο εγκληματικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη Βόρεια Ελλάδα, με αντικείμενο την τοκογλυφία και τη μαστροπεία.

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε με επιτυχία σε διεθνή επιχείρηση για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και των συνδρομητικών υπηρεσιών, στο διαδίκτυο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε διεθνής επιχείρηση για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και των συνδρομητικών υπηρεσιών στο διαδίκτυο, με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ποδοσφαιρικός αγώνας κατά των ναρκωτικών, που συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία και το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, με τη στήριξη της ΕΡΤ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 13 Δεκεμβρίου 2017 το μεσημέρι, ο ποδοσφαιρικός αγώνας κατά των ναρκωτικών, που συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία και το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, με τη στήριξη της ΕΡΤ, σε γήπεδο στο Πάρκο Γουδή, το οποίο παραχωρήθηκε δωρεάν από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.).

Στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» και στο Κέντρο «Ανοιχτή Αγκαλιά» προσέφερε η Ελληνική Αστυνομία διάφορα είδη.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, πραγματοποίησε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, (τρόφιμα, φάρμακα, είδη ρουχισμού, κ.α.), από το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Σώματος.