ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η βία κατά των γυναικών στο επίκεντρο συζήτησης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τους εκπροσώπους 17 ΜΚΟ

« H αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας είναι προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία. Είναι δική μας αποστολή η ασφάλεια του ανθρώπου, να νοιώθει ότι ζει σε ένα ειρηνικό περιβάλλον και μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του και τις δραστηριότητές του», επεσήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους 17 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των Αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος

Tο Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Αθήνα, Λ. Μεσογείων 96), παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος, πραγματοποιήθηκε τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των Αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Στην τελετή παρέστησαν, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, οι οποίοι πραγματοποίησαν ομιλίες.

«Όλοι μαζί ενάντια στον Ρατσισμό»: Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία διοργάνωσαν για πρώτη φορά Ημερίδα για τον Ρατσισμό

«Σήμερα είμαστε εδώ, όλοι μαζί, για να υπερασπιστούμε και να προωθήσουμε τη δημοκρατία, τα δικαιώματα, τις ελευθερίες, την ανεκτικότητα και το μεγάλο δικαίωμα που έχει ο κάθε άνθρωπος να διαθέτει τον εαυτό του στην κοινωνία, όπως νομίζει. Αυτό είναι το αγαθό, το μεγάλο, το οποίο οφείλουμε και εμείς ως Αστυνομία να υπερασπιζόμαστε, να διασφαλίζουμε και να υπηρετούμε», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ.

Τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας

Η τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Αχαρνές Αττικής.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ανέλαβε την Ηγεσία του Σώματος από τον απερχόμενο Αρχηγό, Στρατηγό ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Τελετή ορκωμοσίας Δοκίμων Αστυφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2023-2026

Πραγματοποιήθηκε την 1-12-2023 και ώρα 11:00, στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, Κομοτηνής, Νάουσας, Γρεβενών και Ρεθύμνου, η τελετή ορκωμοσίας των οκτακοσίων τριάντα τεσσάρων (834) Δοκίμων Αστυφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2023-2026.

Συγκεκριμένα στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο διακόσιοι εξήντα επτά (267) Δόκιμοι Αστυφύλακες, στο Τ.Δ.Α. Διδυμοτείχου τριάντα (30), στο Τ.Δ.Α. Νάουσας διακόσιοι ενενήντα τέσσερις (294), στο Τ.Δ.Α. Γρεβενών εκατόν ενενήντα πέντε (195) και στο Τ.Δ.Α. Ρεθύμνου σαράντα οκτώ (48).

Ονοματοθεσία του αμφιθεάτρου της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής σε: «Αμφιθέατρο Αρχιφύλακα ΛΥΓΓΕΡΙΔΗ Γεωργίου»

Tην Τρίτη 06/02/2024 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, παρουσία των γονέων και της αδελφής του Αρχιφύλακα Γεωργίου Λυγγερίδη, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Μάλλιου, όπου δόθηκε το όνομα του αδικοχαμένου αστυνομικού στο αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

25η Νοεμβρίου Διεθνής Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Mε κεντρικό μήνυμα «Σπάσε τη σιωπή. Είμαστε εδώ» πραγματοποιήθηκαν την 25 Νοεμβρίου ειδικές επικοινωνιακές δράσεις – ενημερώσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, κατά την οποία αστυνομικοί των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αττικής, διένειμαν έντυπο πληροφοριακό υλικό.

Θεατρική παράσταση «Εικόνες και Μνήμες του ’40» από την θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Mε μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε από την θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, η θεατρική παράσταση «Εικόνες και Μνήμες του ’40», η οποία αποτελεί ένα επετειακό αφιέρωμα ιστορικού χαρακτήρα για το έπος του 1940.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το θεατρικό αναλόγιο και μονόπρακτο «Ο φανταράκος» του Αλέκου Σακελλαρίου που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του κ. Γιώργου Μπασιάκου, με ελεύθερη είσοδο του κοινού.

Τελετή ορκωμοσίας πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, η τελετή ορκωμοσίας 55 πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων.

Παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Μάνος Λογοθέτης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, σας καλωσορίζω σήμερα ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στη μεγάλη αστυνομική οικογένεια.

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

H Ελληνική Αστυνομία με επίσημες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, γιόρτασε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, την «Ημέρα της Αστυνομίας» και τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες στον χώρο της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, όπου τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και ακολούθως δοξολογία προς τιμήν του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.