ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Εθιμοτυπική προσφορά Δώρων σε Τροχονόμους

Εθιμοτυπική προσφορά Δώρων σε Τροχονόμους από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας σε διάφορα σημεία της Αττικής

Δώρα σε τροχονόμους, οι οποίοι την 30 Δεκεμβρίου 2022, εκτελούσαν υπηρεσία ρύθμισης της κυκλοφορίας στο Σύνταγμα, προσέφερε συμβολικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Ο Υπουργός ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας για την πολύτιμη προσφορά τους στην ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας:

Εκπαίδευση των Αστυνομικών στη διαχείριση της επικοινωνίας τους με πολίτες στο φάσμα του αυτισμού

Η ανθρώπινη Ελληνική Αστυνομία που οραματιζόμαστε, προϋποθέτει τον σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, στον χαιρετισμό του σε Ενημερωτική διαδραστική συζήτηση για τη νευροδιαφορετικότητα και πιο συγκεκριμένα τον Αυτισμό, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Διοικητών των Α.Τ. Αττικής.

Επίδοση ξιφών στους Αξιωματικούς Ειδικών Καθηκόντων, απόφοιτους της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, η τελετή επίδοσης ξιφών στους είκοσι πέντε (25) Αξιωματικούς Ειδικών Καθηκόντων, που αποφοίτησαν από το Τμήμα Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της
Ελληνικής Αστυνομίας, στις Αχαρνές Αττικής.

ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, η τελετή ορκωμοσίας 68 πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων.

Χοροστάτησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης - Αστυνόμος Β ́ Αλέξιος Κουρτέσης.

Στο πλαίσιο της τελετής οι Δόκιμοι Υπαστυνόμοι έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο και ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Βασίλει-
ος Ρόκκος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ: ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 ημερίδα με θέμα: «Ενδοοικογενειακή Βία: Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Φαινομένου», που διοργάνωσε το γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος στο Συνεδριακό Κέντρο Νικόλαος Γερμανός, στο πλαίσιο κοινωνικής πρωτοβουλίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ανεγνώσθη χαιρετισμός του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου:

25η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με κεντρικό μήνυμα «Σπάσε τη σιωπή. Είμαστε εδώ» πραγματοποιήθηκαν ειδικές επικοινωνιακές δράσεις – ενημερώσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, κατά την οποία αστυνομικοί των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, διένειμαν έντυπο πληροφοριακό υλικό.

Εργαστήριο με θέμα «IAMREMARKABLE» πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Ακαδημία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Google

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα για τις Ελληνίδες Αστυνομικούς παρουσίασαν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Google. Στην εκδήλωση με θέμα «IamRemarkable», που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Αξιωματικών, συμμετείχαν 40 γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ από διάφορες Υπηρεσίες και στόχος ήταν η εκπαίδευσή τους σε δεξιότητες αυτοπροβολής και η αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες αστυνομικοί στον εργασιακό τους χώρο. Ώστε να αναλάβουν τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, να αυξηθεί ο ρόλος και η προσφορά τους.

Εγκαίνια Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος πραγματοποίησε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, τα εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της ΕΛ.ΑΣ στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ ο Υπουργός τόνισε στον χαιρετισμό του: «Κυρίες και κύριοι, τα τρία τελευταία χρόνια, κοιτάξαμε στα μάτια πρωτόγνωρες προκλήσεις.

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του προστάτη του σώματος μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

Η Ελληνική Αστυνομία, με επίσημες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, γιόρτασε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022, την «Ημέρα της Αστυνομίας» και τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Απονομή μεταπτυχιακών διπλωμάτων στους σπουδαστές της 25ΗΣ εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, η τελετή αποφοίτησης και απονομής των μεταπτυχιακών διπλωμάτων στους 27 σπουδαστές της 25 εκπαιδευτικής σειράς 2021-2022.

Σπουδαστές ήταν ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής και Κυπριακής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και ανώτεροι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα.