ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκε τελετή παράδοσης – παραλαβής, στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης», του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ο Υπουργός, κ.  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος και ο Υφυπουργός, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ανέλαβαν τα καθήκοντά τους από την απερχόμενη Υπουργό, κα Όλγα Γεροβασίλη και την απερχόμενη Υφυπουργό, κα Αικατερίνη Παπακώστα-Σιδηροπούλου.

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΟΚΑΪΝΗΣ ΜΕ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΔΕΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής χειρίστηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα δύο πολύ σημαντικές υποθέσεις.

Ειδικότερα, η πρώτη υπόθεση, αφορά στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας συνθετικών ναρκωτικών (captagon), που προορίζονταν, μέσω παραπλανητικών θαλασσίων οδών, για χώρες της Μέσης Ανατολής.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν στις 24 Δεκεμβρίου 2018, σε εορταστική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας:

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗΣ ΔΥΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΝΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Aπό τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκαν δύο αυτοτελείς διεθνικές εγκληματικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή και διακίνηση (εμπορία) μεγάλων ποσοτήτων παραποιημένων - απομιμητικών προϊόντων (γνωστών εμπορικών οίκων), ως δήθεν γνήσια είδη, κυρίως ειδών ένδυσης και αθλητικών υποδημάτων από την Τουρκία στη χώρα μας, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ»

 «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία» ήταν η θεματολογία της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας Ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2018 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «PANGEA XI», ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, συμμετείχε με επιτυχία στην 11η διεθνή επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Pangea XI», που πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό της Interpol, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και πώλησης φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων μέσω διαδικτύου.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗΣ, ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗΣ, ΕΜΦΑΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.» ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Το Πρόγραμμα Ελεγχόμενης Ρεαλιστικής, Στοχευμένης, Εμφανούς Αστυνόμευσης «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.ΑΣ.» ξεκίνησε την 15/10/2018 σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ (Ε.Κ.Α.Μ.) ΣΕ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.) της Ελληνικής Αστυνομίας, συμμετείχε σε διασυνοριακή άσκηση λεωφορειοπειρατείας με την κωδική ονομασία «AΤLAS COMMON CHALLENGE 2018», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου «ATLAS» το διάστημα 9 έως 10 Οκτωβρίου 2018.