ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

25η Νοεμβρίου Διεθνής Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Mε κεντρικό μήνυμα «Σπάσε τη σιωπή. Είμαστε εδώ» πραγματοποιήθηκαν την 25 Νοεμβρίου ειδικές επικοινωνιακές δράσεις – ενημερώσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, κατά την οποία αστυνομικοί των Γραφείων Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αττικής, διένειμαν έντυπο πληροφοριακό υλικό.

Θεατρική παράσταση «Εικόνες και Μνήμες του ’40» από την θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας

Mε μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε από την θεατρική ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, η θεατρική παράσταση «Εικόνες και Μνήμες του ’40», η οποία αποτελεί ένα επετειακό αφιέρωμα ιστορικού χαρακτήρα για το έπος του 1940.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το θεατρικό αναλόγιο και μονόπρακτο «Ο φανταράκος» του Αλέκου Σακελλαρίου που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του κ. Γιώργου Μπασιάκου, με ελεύθερη είσοδο του κοινού.

Τελετή ορκωμοσίας πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, η τελετή ορκωμοσίας 55 πρωτοετών Δοκίμων Υπαστυνόμων.

Παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Μάνος Λογοθέτης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια, σας καλωσορίζω σήμερα ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στη μεγάλη αστυνομική οικογένεια.

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου

H Ελληνική Αστυνομία με επίσημες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, γιόρτασε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, την «Ημέρα της Αστυνομίας» και τη μνήμη του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες στον χώρο της πρώην Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, όπου τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και ακολούθως δοξολογία προς τιμήν του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Αποφοίτηση του 24ου Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης των 22 νέων στελεχών της Ε.Κ.Α.Μ.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, παρευρέθη το πρωί της Δευτέρας 18/09/2023 στην Τελετή Αποφοίτησης των 22 αστυνομικών που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης και θα στελεχώσουν την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.).

Επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στον Έβρο

Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποίησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, στο πλαίσιο αποστολής κυβερνητικών στελεχών για αυτοψία στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές.

Λειτουργία του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

H Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με τη λειτουργία Πληροφοριακού Κέντρου (περίπτερο), κατά το χρονικό διάστημα από 9 έως 17 Σεπτεμβρίου 2023.Το περίπτερο επισκέφθηκαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου, ο Υφυπουργός κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος. Τους υποδέχθηκε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος.

Επίσκεψη της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στη Γ.Α.Δ.Α.

Την 30 Ιουνίου 2023, τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής επισκέφθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νότης Μηταράκης, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο, τον Γενικό Γραμματέα Δημοόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη και τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας, ενημέρωσε τον Υπουργό και τον Υφυπουργό και στη συνέχεια μαζί επισκέφθηκαν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, όπου ο Υπουργός συζήτησε με τα στελέχη της Υπηρεσίας.

Εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της 1ης Πολυκλαδικής Έκθεσης LAMIA EXPO 2023

H Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε στην 1η Πολυκλαδική Έκθεση «LAMIA EXPO CENTRAL GREECE TRADE EVENT», με τη λειτουργία Πληροφοριακού Κέντρου (περιπτέρου) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, κατά το χρονικό διάστημα από 14/06/2023 έως και 18/06/2023, στο οποίο παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούσαν στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου, την προστασία των ανηλίκων, την ενδοοικογενειακή βία, την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή.

Oρκωμοσία των νέων Υπαστυνόμων Β ́ στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας

Tον καθιερωμένο όρκο έδωσαν οι 105 νέοι Υπαστυνόμοι Β’, που αποφοίτησαν από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023, στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στους Θρακομακεδόνες Αττικής.