• Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
  • Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Σύμφωνο συνεργασίας υπεγράφη (1 Ιουνίου 2017) μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε προγραμματισμένη εκδήλωση στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του Υπουργείου μας.


Το Σύμφωνο συνυπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Υποστράτηγος ε.α. Αντώνης Αυγερινός, παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτου Φιλιππάκου και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα. Το Σύμφωνο προβλέπει την υλοποίηση κύκλου εκπαιδευτικών προγραμμάτων από εξειδικευμένο και πιστοποιημένο προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που θα αναλάβει να εκπαιδεύσει α στυνομικούς, σε όλη τη χώρα, σε θέματα πρώτων βοηθειών. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, η Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας και εκπρόσωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Παρευρεθήκαν ακόμα ο Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α) Αντιστράτηγος ε.α Βασίλειος Γκρίζης, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Διευθυντές Διευθύνσεων του Αρχηγείου, αυτοτελών κεντρικών υπηρεσιών και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής καθώς και λοιποί Αξιωματικοί του Σώματος.

Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παραχώρησε στην Ελληνική Αστυνομία, μεγάλο αριθμό εξοπλισμού και διαφόρων ατομικών ειδών για την κάλυψη των αναγκών των Κέντρων Φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων της επικράτειας.
Συνολικά παρελήφθησαν (3.240) είδη, όπως μεταλλικά κρεβάτια, στρώματα, είδη κλινοστρωμνής, ενδύματα, παπούτσια κλπ. είδη καθώς και προϊόντα υγιεινής, καθαριότητας και κάλυψης λοιπών αναγκών.