• ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΤΟΜΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΤΟΜΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΤΟΜΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Posted in:
0 comments

Ένας 27χρονος κινεζικής καταγωγής συνελήφθη από την Ιαπωνική Αστυνομία για πλαστογράφηση αδειών παραμονής για αλλοδαπούς, μετά από κατ΄ οίκον έρευνα που διενήργησε η Υπηρεσία Μετανάστευσης στο διαμέρισμά του στην περιοχή της Saitama. Οι αρχές κατάσχεσαν 2.300 άγραφες κάρτες που χρησιμοποιούνταν για την εκτύπωση των Αδειών Παραμονής, οι οποίες πωλούνταν σε παράνομους εργάτες από χώρες όπως η Κίνα, η Ινδονησία και το Βιετνάμ.

Οι παραγγελίες γίνονταν μέσω δικτύων κοινωνικής δικτύωσης, και οι πλαστές άδειες παραμονής ταχυδρομούνταν στους πελάτες, αφού πλήρωναν το αντίτιμο των 1000 γιεν. Ο δράστης ξεκίνησε την δραστηριότητά του τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους και υπολογίζεται πως εξυπηρέτησε περίπου 1000 παραγγελίες. Η μέση τιμή μιας πλαστής Άδειας Παραμονής κυμαίνεται μεταξύ 20.000 έως 30.000 γιεν σύμφωνα με την Υπηρεσία Μετανάστευσης της Ιαπωνικής Αστυνομίας. Οι Αρχές εικάζουν πως αυτή η δέσμη χαμηλού κόστους πλαστογραφημένων Αδειών Παραμονής ήταν μέρος μιας δραστηριότητας στην οποία εμπλέκεται κάποια μεγάλη εγκληματική οργάνωση.

Η Ιαπωνία καθιέρωσε τις επίσημες Άδειες Παραμονής το 2012, για τους αλλοδαπούς που έμεναν στη χώρα μέχρι 5 χρόνια. Κάτοχοι τέτοιων καρτών είναι φοιτητές, ασκούμενοι, εργαζόμενοι και συγγενείς Ιαπώνων πολιτών. Οι κάτοχοι πλαστών Αδειών Παραμονής απελαύνονται από τη χώρα, ενώ οι εργοδότες που απασχολούν προσωπικό με πλαστά έγγραφα, τιμωρούνται αυστηρά.

Εκτιμάται ότι περίπου 523 υποθέσεις πλαστογραφημένων Αδειών Παραμονής απασχόλησαν την Υπηρεσία Μετανάστευσης τον περασμένο χρόνο στην Ιαπωνία, παρουσιάζοντας μια σταθερή αυξητική τάση κάθε χρόνο.

ΠΗΓΗ: https://www.scmp.com/