• ΣΛΟΒΑΚΟΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

ΣΛΟΒΑΚΟΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

ΣΛΟΒΑΚΟΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

Posted in:
0 comments

Ο πρώτος Σλοβάκος Ισλαμιστής εξτρεμιστής, που σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα στην Τσεχία, δεν φαίνεται διασυνδεμένος με κάποια τρομοκρατική οργάνωση. Όπως επισημαίνει ο Αρχηγός της Τσεχικής Αστυνομίας Tomas Tuhy, ο Σλοβάκος εξτρεμιστής σύχναζε σε τεμένη στην Πράγα και επιχειρούσε ως «μοναχικός λύκος» με το ψευδώνυμο Abdul Rahman. «Η καλή συνεργασία ανάμεσα στις Υπηρεσίες Πληροφοριών και της Αστυνομίας απέτρεψαν να συμβεί ένα πιθανό σοβαρό περιστατικό» πρόσθεσε ο Τσέχος Αξιωματούχος.

Ο νεαρός άνδρας από την Σλοβακία δήλωσε, πως πνευματικός του καθοδηγητής ήταν ένας πρώην ιμάμης στην Πράγα, που κατηγορήθηκε για υποστήριξη της τρομοκρατίας, αλλά κατόρθωσε να διαφύγει της σύλληψης. Αναζητείται, για παροχή υποστήριξης στον αδερφό του και στην κουνιάδα του που ανήκαν στους τζιχαντιστές της Συρίας. Η μουσουλμανική κοινότητα στην Τσεχία δεν έδωσε κάποια προειδοποίηση σχετικά με την εξτρεμιστική δράση του Σλοβάκου, πιθανόν γιατί ενεργούσε μόνος του. Είχε ασπαστεί το Ισλάμ πριν τρία χρόνια και σε αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προέβαινε σε εξτρεμιστικές δηλώσεις.

Ο συλληφθείς, στο διαμέρισμα του οποίου βρέθηκαν από την αστυνομία ύποπτες χημικές ουσίες και εγχειρίδια κατασκευής βομβών, ισχυρίστηκε ότι σκόπευε να χρησιμοποιήσει τις ουσίες για την κατασκευή πυροτεχνημάτων την Πρωτοχρονιά, χωρίς να πείσει τους αστυνομικούς.

«Οι ουσίες αυτές χρησιμοποιούνται για την παραγωγή εκρηκτικών μηχανισμών και όχι βαρελότων» δήλωσε ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και πρόσθεσε «Ως Μουσουλμάνος, δεν θα έπρεπε καν να γιορτάζει την Πρωτοχρονιά».

ΠΗΓΗ: https://spectator.sme.sk/