• Πλοίο-φάντασμα

Πλοίο-φάντασμα με επτά πτώματα ξεβράστηκε στις ακτές της Ιαπωνίας

Πλοίο-φάντασμα με επτά πτώματα ξεβράστηκε στις ακτές της Ιαπωνίας

Posted in:
0 comments

Ένα «πλοίο-φάντασμα» με επτά πτώματα ξεβράστηκε στις ακτές του ιαπωνικού νησιού Sado, σύμφωνα με το ιαπωνικό κρατικό κανάλι, NHK.

Ένας αστυνομικός έκανε την μακάβρια ανακάλυψη την Παρασκευή. Μετά από εκτενή έλεγχο στα απομεινάρια του ξύλινου πλοίου από αστυνομικούς και άντρες της ακτοφυλακής, μέσα στο πλοίο εντοπίστηκαν δύο ακρωτηριασμένα κεφάλια. Τα πτώματα ήταν μερικώς σκελετωμένα.

Το πλοίο-φάντασμα εκτιμάται ότι προέρχεται από τη Βόρεια Κορέα, καθώς οι πλευρές του ήταν καλυμμένες με κορεατικά γράμματα και αριθμούς σε κόκκινο χρώμα. Το πλοίο ήταν μήκους 7,6 μέτρων, πλάτους 4,3 μέτρων και ύψους περίπου 2 μέτρων.

Τέτοια πλοία-φαντάσματα δεν είναι κάτι καινούριο για την περιοχή. Τα τελευταία χρόνια βορειοκορεατικά πλοία ξεβράζονται κατά καιρούς στις ιαπωνικές ακτές.

Εκτιμάται ότι οφείλεται στους ιδιαίτερα σκληρούς χειμώνες στις θάλασσες της Ιαπωνίας, καθώς πολλά από τα πλοία της Βόρειας Κορέας, που παρασύρονται στις ιαπωνικές παραλίες, είναι κακώς εξοπλισμένα για να ταξιδεύουν σε τόσο μεγάλη απόσταση στην ανοιχτή θάλασσα.

Πηγή: cnn.gr