• O Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν στην τελετή αγιασμού του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου
  • O Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν στην τελετή αγιασμού του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου
  • O Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν στην τελετή αγιασμού του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου
  • O Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν στην τελετή αγιασμού του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου

O Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν στην τελετή αγιασμού του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου

O Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν στην τελετή αγιασμού του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, με την ευκαιρία της μετεγκατάστασης του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου σε δημόσιο οίκημα στις Μηλιές, παρέστησαν στην τελετή αγιασμού.

Στην τελετή χοροστάτησε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαϊωάννου, μαζί με τον Εφημέριο του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μηλεών, πατέρα Κωνσταντίνο.

Στον χαιρετισμό του, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, είπε μεταξύ άλλων:

«Είναι όντως μεγάλα και φορτισμένα με συγκίνηση τα τελευταία 24ωρα. Είχαμε την χαρά με τον κ. Αρχηγό να παραστούμε, πριν λίγες μέρες, στην αντίστοιχη εκδήλωση στον Δήμο Επιδαύρου. Το πρωί είχαμε την τύχη, την ευκαιρία, να εγκαινιάσουμε μία έκθεση μουσειακού, ιστορικού χαρακτήρα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και τώρα να βρεθούμε εδώ στο νότιο Πήλιο, για να παραστούμε στην τελετή αγιασμού του νέου κτιρίου που θα στεγάσει την Υπηρεσία μας…..

….. Μετά και την στήριξη που είχαμε από συναρμόδια Υπουργεία και από διάφορους πολιτικούς εκπροσώπους και του νομού, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, είμαστε στην ευχάριστη θέση, πραγματικά, να εγκαινιάσουμε ένα κόσμημα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή η συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Νοτίου Πηλίου, θα συνεχιστεί….

….. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι (οι αστυνομικοί) πολλές φορές υπερβαίνουν τους εαυτούς τους. Πολλές φορές διακινδυνεύουν την ίδια τους τη ζωή, για να υπερασπιστούν τον συνάνθρωπο και το δημόσιο συμφέρον. Πολλές φορές, όχι με τα μέσα που θα έπρεπε να έχουν και θέλω δημόσια, μια που μου δίνεται η ευκαιρία, να τους ευχαριστήσω και να καταθέσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες και του κ. Υπουργού.

Αυτά τα παιδιά, λοιπόν, πολλές φορές μπαίνουν μπροστά στον κίνδυνο. Η Ελληνική Αστυνομία έχει θρηνήσει αρκετά θύματα, έχει πληρώσει με αίμα αυτή τη συμβολή στην εδραίωση και τη διασφάλιση του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας…..

…. Είναι απόλυτα βέβαιο ότι οι περισσότερες και οι περισσότεροι από δω θα σκέφτεστε αν αυτή η έντονη παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα υπάρξει και όταν τελειώσει αυτή η σεμνή τελετή. Σας διαβεβαιώ πως ναι. Η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχίσει να υπάρχει στην ένταση που πρέπει και οφείλει η Ελληνική Αστυνομία να έχει στην περιοχή σας».

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«….. Η σημερινή τελετή αγιασμού - εγκαινίων σηματοδοτεί, νοηματοδοτεί και επικυρώνει κάτι πολύ πιο σημαντικό, κάτι πολύ πιο αναγκαίο όχι μόνον για την Ελληνική Αστυνομία, όχι μόνον για το Δήμο Νοτίου Πηλίου αλλά για τη χώρα μας, για κάθε οργανωμένη κοινωνία, για κάθε λαό.….

….Είμαι ευτυχής, ως Αρχηγός του Σώματος, για την ευρεία αποδοχή, τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που εκφράζουν οι τοπικές κοινωνίες στην Ελληνική Αστυνομία και στο προσωπικό της.

Είμαι ευτυχής που οι πολίτες, ιδίως οι πολίτες της Ελληνικής περιφέρειας, συντάσσονται στην προσπάθειά μας να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε το επίπεδο εσωτερικής ασφάλειας της χώρας μας…...

…..Αυτός, άλλωστε, είναι ο βασικός μας στόχος, η προτεραιότητά μας. Να πείσουμε τον πολίτη, το συνάνθρωπό μας, με το έργο, την προσφορά και την εν γένει συμπεριφορά μας, πως είμαστε πάντοτε δίπλα του, πάντοτε κοντά του, πάντοτε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις προσδοκίες του….

…..Επιτρέψτε μου, ολοκληρώνοντας αυτές τις λίγες σκέψεις που είχα τη χαρά να μοιραστώ μαζί σας, να ευχαριστήσω το δήμαρχο του δήμου Νοτίου Πηλίου κύριο Νίκο Φορτούνα για τη συνεισφορά του, τα μέλη του δημοτικού Συμβουλίου για τη συνδρομή του δήμου στη διαμόρφωση-ανακαίνιση του αστυνομικού καταστήματος, το Υπουργείο Οικονομικών για τη δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται πλέον το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας και βεβαίως τους κατοίκους του δήμου Νοτίου Πηλίου για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους προς την Ελληνική Αστυνομία».

Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Ιωάννης Τόλιας και ο Αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Ευάγγελος Νασιόπουλος.

Υπογραμμίζεται ότι το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου μετεγκαταστάθηκε στο διώροφο κτίριο του καταργηθέντος Ειρηνοδικείου Μηλεών, ενώ στεγαζόταν για τουλάχιστον 16 έτη σε μισθωμένο οίκημα.

Την 19η Απριλίου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης επισκέφθηκε τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Ανδρέα Αποστολόπουλο και τον Προϊστάμενο του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγο Παναγιώτη Ντζιοβάρα.

Στην έδρα της Γενικής τους υποδέχτηκε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Υποστράτηγος Ιωάννης Τόλιας και ακολούθησε σύσκεψη με τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Τρικάλων καθώς και διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Συλλόγων του νομού.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων ο κ. Γενικός είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί και να ανταλλάξει απόψεις και προτάσεις για θέματα επαγγελματικού και ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος, που απασχολούν τις αστυνομικές Υπηρεσίες και την τοπική κοινωνία.