• μακελειό_1

Μεξικό: Πολύνεκρο μακελειό σε μπαρ

Μεξικό: Πολύνεκρο μακελειό σε μπαρ

Posted in:
0 comments

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρά μέσα σε μπαρ στην πολιτεία Χαλίσκο, περιοχή του δυτικού Μεξικού όπου λυμαίνονται συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές το Σάββατο 16/09/2023.

Η σφαγή διαπράχθηκε αργά το βράδυ της 15/09/2023 στην πόλη Τεοκαλτίτσε, εν μέσω του εορτασμού της επετείου της ανεξαρτησίας του Μεξικού, ανέφερε η εισαγγελία της πολιτείας σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Αρκετοί άνθρωποι δολοφονήθηκαν «μέσα σε μπαρ της συνοικίας Μαραβίγιας», εξήγησε. Η αστυνομία έκανε λόγο για έξι νεκρούς την 16/09/2023.

Η πολιτεία Χαλίσκο συνταράσσεται από τη βία του καρτέλ Νέα Γενιά, το οποίο συγκαταλέγεται στις ισχυρότερες συμμορίες του Μεξικού.

Στην Τεοκαλτίτσε, βόρεια από την πολιτειακή πρωτεύουσα Γουαδαλαχάρα, δυο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από ενόπλους την 2/09/2023.

Αφότου η ομοσπονδιακή Κυβέρνηση κήρυξε το 2006 τον λεγόμενο πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών, αναπτύσσοντας τον στρατό, έχουν καταγραφεί πάνω από 340.000 φόνοι και κάπου 100.000 εξαφανίσεις. Στη μεγάλη πλειονότητά τους, οι υποθέσεις αυτές συνδέονται, κατά τις Αρχές, με τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

ΠΗΓΗ: www.ant1news.gr