• ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ως ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ 21 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ

ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ως ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ 21 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ

ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ως ΥΠΟΠΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ 21 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ

Posted in:
0 comments

Η Γερμανική Αστυνομία συνέλαβε  ένα άτομο που φέρεται να έχει δολοφονήσει 21 συναδέλφους του, δηλητηριάζοντας το κολατσιό τους σε μια φονική φρενίτιδα που ξεκίνησε το 2000. Οι Αρχές διεξάγουν έρευνα σε μια μακριά αλυσίδα θανάτων, μετά τη σύλληψη ενός εργαζομένου σε εργοστάσιο κατασκευής μεταλλικών εξαρτημάτων, ο οποίος καταλήφθηκε να ρίχνει μια λευκή σκόνη στο σάντουϊτς ενός συναδέλφου του. Πολλοί από τους 21 εργαζομένους της εταιρίας πέθαναν από καρκίνο ή καρδιακή ανακοπή, που μπορεί να σχετίζεται με δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα.

Ο 56χρονος άνδρας συνελλήφθη στην πόλη Schloss Holte-Stukenbrock, 200 χιλιόμετρα δυτικά του Βερολίνου, όταν ανακαλύφθηκε η δράση του από τις κάμερες ασφαλείας του εργοστασίου, ύστερα από καταγγελία εργαζομένου της εταιρίας και παρ΄ ολίγον θύματός του. Αυτό που στην αρχή έδειχνε ως μια κακόγουστη φάρσα μεταξύ συναδέλφων αποδείχτηκε απόπειρα δολοφονίας.

Οι ερευνητές σύντομα ταυτοποίησαν την ουσία ως οξικό μόλυβδο, πολύ τοξική και σχεδόν άγευστη. Η κατάποση της ουσίας αυτής μπορεί να προκαλέσει σοβαρά οργανικά προβλήματα και θάνατο. Η ουσία αυτή χρησιμοποιείται στη βιομηχανία των καλλυντικών και πριν ανακαλυφθεί η τοξικότητά της, χρησιμοποιούνταν σε τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η αστυνομία σε έρευνα που πραγματοποίησε στο σπίτι του δράστη, ανακάλυψε τοξικές χημικές ουσίες όπως υδράργυρο, μόλυβδο και κάδμιο.

Καθηγητής του πανεπιστημίου της Βόννης επισήμανε πως η δηλητηρίαση από μόλυβδο είναι σπάνια και δύσκολα ανιχνεύσιμη. Τα συμπτώματα της δηλητηρίασης όπως παράλυση, τρέμουλο, ζαλάδα και μάτωμα των ούλων, είναι κοινά και σε άλλες συνήθεις ασθένειες. Δύο ακόμα εργαζόμενοι βρίσκονται σε κωματώδη κατάσταση και νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η Γερμανική Αστυνομία σχημάτισε 15μελή ερευνητική ομάδα αστυνομικών για την διερεύνηση της υπόθεσης που θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες περιπτώσεις κατά συρροή δολοφονιών στη Γερμανία.

 http://www.newsweek.com/