• ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΜΦΑΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
  • ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΜΦΑΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΜΦΑΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΜΦΑΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

0 comments

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την επίσημη έναρξη στην πόλη της Χαλκίδας, του επιτυχημένου θεσμού της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα, με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, μέσω της προληπτικής κυρίως αστυνομικής παρουσίας και δράσης.

Οι περιπολίες πραγματοποιούνται με τη χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, ενώ τη συγκεκριμένη δράση στελεχώνει επιλεγμένο αστυνομικό προσωπικό, το οποίο υπάγεται διοικητικά και επιχειρησιακά στο Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Χαλκίδας.

Ειδικότερα, οι βασικές αρμοδιότητες των ποδηλατών αστυνομικών είναι:

  • η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας σε αυτούς τις κατάλληλες οδηγίες και απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος,
  • η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες Υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών,
  • η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσεως.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί ποδηλάτες, για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους, διαθέτουν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη, ενώ είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαιτούμενα είδη (ατομικό οπλισμό, φορητό ασύρματο κ.λπ.).

Υπενθυμίζεται ότι, τον Ιούνιο του 2018, πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του νέου αυτού θεσμού αστυνόμευσης στην Χαλκίδα, ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο πλέγμα δράσεων της αντεγκληματικής πολιτικής που υλοποιεί το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Οι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της φετινής θερινής τουριστικής περιόδου, αναπροσαρμόζουν και ενισχύουν τόσο τις προληπτικές όσο κα τις κατασταλτικές δράσεις τους, με σκοπό να καταστούν αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση όλων των πεδίων εγκληματικότητας, διασφαλίζοντας την προστασία του κοινωνικού συνόλου.