• Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΣΗΜΑΙΝΟΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΣΗΜΑΙΝΟΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΣΗΜΑΙΝΟΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ

Posted in:
0 comments

Στις 14/1/2019, περίπου 200 αστυνομικοί της Γαλλικής Χωροφυλακής, υποστηριζόμενοι επιχειρησιακά από την Europol, διερεύνησαν την δραστηριότητα υπόπτων ατόμων της Ευρωασιατικής μαφίας, αποτελούμενοι κυρίως από Αρμενικής εθνικότητας κακοποιούς, για εμπλοκή τους σε εγκληματικές δραστηριότητες όπως λαθρεμπόριο καπνού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και εκβιασμούς,  σε όλη τη Γαλλία. Δεκάδες οικίες ερευνήθηκαν στις πόλεις Rennes, St. Etienne, Nancy, Strasbourg, Nantes, Limoges, Brest καθώς και στη Γαλλική πρωτεύουσα. Σαν αποτέλεσμα συνελήφθησαν 21 ύποπτοι, περιλαμβανομένου και ενός ατόμου που πιστεύεται πως είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης. Κατασχέθηκαν περίπου 23.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και 2.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 23 κιλά καπνού και 6 όπλα.

Στην αστυνομική επέμβαση οδήγησε μια μακριά και πολύπλοκη έρευνα που καθοδηγήθηκε από τις Ισπανικές και Γερμανικές Αστυνομικές Αρχές και η οποία παρακολουθούσε τις δραστηριότητες του εγκληματικού δικτύου. Οι ύποπτοι ακολουθούσαν ένα ιδιαίτερο τρόπο δράσης, καθώς χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα ως μέσο πληρωμής άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Η Europol υποστήριξε την αστυνομική έρευνα για περισσότερο από ενάμιση χρόνο διευκολύνοντας την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των συνεργαζόμενων αστυνομικών δυνάμεων. Την ημέρα που εκτυλίχθηκε η αστυνομική επέμβαση, δύο ειδικοί της Europol αναπτύχθηκαν στην πόλη της Rennes της Γαλλίας για να δώσουν την δυνατότητα της ανταλλαγής πληροφοριών και της διασταύρωσής τους σε πραγματικό χρόνο, κάνοντας χρήσης των βάσεων δεδομένων της Europol.

ΠΗΓΗ: https://www.europol.europa.eu/