• ΕΞΙ ΥΠΟΠΤΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΑΞΙΑΣ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ.

ΕΞΙ ΥΠΟΠΤΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΑΞΙΑΣ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ.

ΕΞΙ ΥΠΟΠΤΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΑΞΙΑΣ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ.

Posted in:
0 comments

Με την υποστήριξη της Europol και της Eurojust, η Γαλλική Χωροφυλακή και η Εγκληματολογική Υπηρεσία της Πολωνίας εξάρθρωσαν μια εγκληματική οργάνωση η οποία φέρεται να έχει διαπράξει τριάντα έξι (36) ληστείες εμπορικών φορτίων, συνολικής αξίας ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων (1,5) ευρώ. Έγιναν έρευνες σε δέκα πέντε (15) ιδιοκτησίες, ταυτόχρονα στην πόλη Gorzow της Πολωνίας και στην πόλη Nancy της Γαλλίας και συνελήφθηκαν τρία (3) άτομα σε καθεμία χώρα.

Οι ληστείες εμπορευμάτων στην Ευρώπη είναι ένα φαινόμενο που γνωρίζει αυξητικούς ρυθμούς, με μεγάλες απώλειες σε αξία προϊόντων, καθώς οι εγκληματικές οργανώσεις, προερχόμενες κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη, στόχευαν σε υψηλής αξίας αγαθά. Η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είχε στοχοποιήσει φορτηγά διεθνών μεταφορών που στάθμευαν σε αφύλακτους χώρους στάθμευσης στην Ανατολική Γαλλία, αν και πιστεύεται ότι η δραστηριότητα τους είχε επεκταθεί σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κλειδί για την εξάρθρωση της εγκληματικής αυτής οργάνωσης αποτέλεσε η διεθνής αστυνομική συνεργασία. Εμπλεκόμενη από το ξεκίνημα των ερευνών, η Europol έφερε σε συνεργασία διαφορετικές αστυνομικές δυνάμεις, βοηθώντας να ενώσουν τα ίχνη των επιμέρους ερευνών και να παρέχουν  υποστήριξη πριν και κατά τη διάρκεια των συλλήψεων.