• Επίθεση με φορτηγάκι πάνω σε πλήθος στο Τορόντο του Καναδά προκαλεί δέκα θανάτους.

Επίθεση με φορτηγάκι πάνω σε πλήθος στο Τορόντο του Καναδά προκαλεί δέκα θανάτους.

Επίθεση με φορτηγάκι πάνω σε πλήθος στο Τορόντο του Καναδά προκαλεί δέκα θανάτους.

Posted in:
0 comments

Επίθεση με φορτηγάκι πάνω σε πλήθος στο Τορόντο του Καναδά προκαλεί δέκα θανάτους.

Ένας άνδρας που βρισκόταν στο τιμόνι ενός νοικιασμένου λευκού βαν, ονόματι Alek Minassian, το έριξε πάνω σε πλήθος πεζών σε πεζοδρόμιο στο Τορόντο την 23/04/18, σκοτώνοντας 10 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 15, σύμφωνα με τον απολογισμό που έχει δώσει η Καναδική Αστυνομία μέχρι στιγμής. Ο επικεφαλής της αστυνομίας της μεγαλύτερης πόλης του Καναδά, Mark  Saunders, έκανε λόγο για ενέργεια «από πρόθεση».

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε λίγο πριν από τις 13:30 (20:30 ώρα Ελλάδας), ενώ πολλοί υπάλληλοι γραφείου που δουλεύουν στην περιοχή έκαναν διάλειμμα για μεσημεριανό. Τουλάχιστον ένας αυτόπτης μάρτυρας αφηγήθηκε ότι ο οδηγός έμοιαζε να χτυπάει τους πεζούς εσκεμμένα, τον έναν μετά τον άλλον, επί ενάμισι χιλιόμετρο. Πέντε άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Κέντρο Υπηρεσιών Υγείας Sunnybrook, δήλωσε εκπρόσωπός του.

Δεν είναι απόλυτα σαφές ποιο ήταν το κίνητρο του οδηγού, αν δηλαδή επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, πράξη ενός ψυχικά διαταραγμένου ανθρώπου ή κάτι άλλο. Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Καναδά Ralph Goodale δήλωσε  «Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε στάδιο στο οποίο δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί καμιά περαιτέρω πληροφορία Η αστυνομία διενεργεί προφανώς εξονυχιστική έρευνα για να εξακριβωθεί τι συνέβη και γιατί συνέβη, συμπεριλαμβανομένων των κινήτρων»,  αποφεύγοντας να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τα κίνητρα του οδηγού. Τη στιγμή της σύλληψής του, κράδαινε ένα αντικείμενο που κρατούσε στο αριστερό του χέρι προς τους αστυνομικούς, κραυγάζοντας προς τον έναν «σκότωσέ με» και υποστηρίζοντας πως είχε όπλο. Ο ένας αστυνομικός, στοχεύοντάς τον με πιστόλι, αποκρίθηκε «δεν με ενδιαφέρει. Πέσε κάτω», όπως δείχνουν βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Ο αστυνομικός επαινέθηκε από πολλούς στον Καναδά για την αυτοσυγκράτηση και την ωριμότητα που έδειξε.», είπε ο Goodale κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

ΠΗΓΗ: https://www.independent.co.uk/