• Ενημερωτική εκστρατεία
  • Ενημερωτική εκστρατεία 2

Ενημερωτική εκστρατεία από διευθύνσεις αστυνομίας της Ηπείρου για την απρόσκοπτη και ελεύθερη κίνηση των πολιτών

Ενημερωτική εκστρατεία από διευθύνσεις αστυνομίας της Ηπείρου για την απρόσκοπτη και ελεύθερη κίνηση των πολιτών

0 comments

Ενημερωτική εκστρατεία για την απρόσκοπτη και ελεύθερη κίνηση των πολιτών πραγματοποιήθηκε την 20/12/2019 σε πεζόδρομους και πλατείες στην πόλη της Άρτας.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας σε συνεργασία με το Δήμο Αρταίων, μέσω αυτής της δράσης, ενημέρωσαν τους πολίτες περνώντας τους το μήνυμα: «Δε δυσκολεύω τη ζωή των συνανθρώπων μου, ας συνεργαστούμε όλοι μαζί για μία πόλη φιλική στη μετακίνηση πεζών και ατόμων ΑμεΑ».

Συγκεκριμένα, από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας και τη Δημοτική Αστυνομία Άρτας διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό σε πεζούς και διερχόμενους οδηγούς, τονίζοντας ότι η ελεύθερη μετακίνηση είναι δικαίωμα όλων και οφείλουμε να το σεβόμαστε, γι’ αυτό το λόγο:

  • δεν σταθμεύουμε σε ράμπες και θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρίες, πεζοδρόμια και πεζόδρομους,
  • τηρούμε τις διαβάσεις και δίνουμε προτεραιότητα στους πεζούς,
  • σεβόμαστε το συνάνθρωπό μας σε αναπηρικό αμαξίδιο,
  • σεβόμαστε όλα τα εμποδιζόμενα άτομα,
  • νοιαζόμαστε τον γονιό με παιδικό καρότσι,
  • παρκάρουμε τη μηχανή μας στις ειδικές θέσεις στάθμευσης.

Για μία κοινωνία, όπου όλοι νοιαζόμαστε για το συνάνθρωπό μας.

Αντίστοιχα, στο Νομό Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε ένας ακόμα κύκλος ενημέρωσης των κατοίκων της Ηπείρου για την απρόσκοπτη και ελεύθερη κίνηση των πεζών στα κέντρα των πόλεων.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας οργάνωσε και υλοποίησε παραμονή Χριστουγέννων ταυτόχρονη ενημερωτική δράση σε τέσσερις πόλεις του Νομού Πρέβεζας με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της εξασφάλισης συνθηκών ασφαλούς και ακώλυτης κυκλοφορίας πεζών, ατόμων με αναπηρίες, γονέων με βρεφικά καρότσια και ηλικιωμένων ατόμων σε πεζόδρομους, πεζοδρόμια και πλατείες.

Συγκεκριμένα, σε πεζόδρομους και πλατείες της πόλης της Πρέβεζας, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Πρέβεζας σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Πρέβεζας διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό καθώς και συζήτησαν με διερχόμενους πολίτες για την αναγκαιότητα της απρόσκοπτης κίνησης των ευπαθών και όχι μόνο, ομάδων μέσα στην πόλη.

Επίσης, ανάλογη δράση έγινε στην Πάργα, στη Φιλιππιάδα, καθώς και στο Καναλλάκι Πρέβεζας από αστυνομικούς των κατά τόπους Αστυνομικών Τμημάτων.

Οι ενημερωτικές δράσεις από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, καθώς και οι έλεγχοι για τον εντοπισμό οδηγών που δε συμμορφώνονται με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας και αφορούν κυρίως σταθμεύσεις σε διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμια, ράμπες και θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ θα συνεχιστούν και κατά το 2020.