ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΜΦΑΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την επίσημη έναρξη στην πόλη της Χαλκίδας, του επιτυχημένου θεσμού της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα, με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, μέσω της προληπτικής κυρίως αστυνομικής παρουσίας και δράσης.

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΝΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε δηλώσεις σχετικά με εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται στη συστηματική διάπραξη εξαπατήσεων σε όλη την Ελλάδα, προέβη ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Νικόλαος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ, ο οποίος ανέφερε τα ακόλουθα: «Σας παρουσιάζουμε μια ιδιαίτερα σημαντική υπόθεση, την οποία χειρίστηκαν με επιτυχία οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου και η οποία αφορά στην

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 56ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΟΥΣΕ ΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Η άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους και των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, που συνέδραμαν τις έρευνες, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί την 13η Ιουνίου 2019, το βράδυ, στο Άγιο Όρος, 56χρονος αλλοδαπός και να βρεθούν όλα τα τάματα και τα αφιερώματα, που είχε αφαιρέσει από εικόνα Ιεράς Μονής του Αγίου Όρους.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας συνέλαβαν την 16/05/2019 το μεσημέρι, σε δύσβατη και ορεινή περιοχή στη Φούρκα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, δύο αλλοδαπούς ηλικίας 33 και 34 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση της δασικής νομοθεσίας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συμμετείχε με επιτυχία στο παιδικό αθλητικό και ποδοσφαιρικό τουρνουά με παράλληλες δράσεις, στο οποίο συμμετείχαν παιδιά από όλη τη Μεσσηνία.

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΜΕ ΘΕΜΑ «Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ»

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργάνωσε με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας και τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των Ατόμων με Αναπηρία», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, στην κατάμεστη «Κοβεντάρειο» αίθουσα, στην Κοζάνη.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ Κ.Α.Π.Η. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΤΕΣ

Το τετραήμερο 8-11 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκαν σε Πάτρα και Ναύπακτο ενημερωτικές εκδηλώσεις σε ΚΑΠΗ για την προστασία των πολιτών από τις απάτες.

Οι ενημερωτικές δράσεις διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και του Συνδέσμου Αποστράτων πρώην Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας Νομού Αχαΐας με σκοπό την προστασία των συμπολιτών και ιδίως των ηλικιωμένων από τις απάτες.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Ενημερωτική ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 31-01-2019 στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας με τη συμμετοχή του Φιλοζωικού Σωματείου Βόλου «Κόσμος και Φύση», με αντικείμενο τη νομοθεσία σχετικά με την προστασία των ζώων.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση του αστυνομικού προσωπικού, αλλά και η συζήτηση πάνω σε θέματα που αφορούν το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΗΜΕΔΑΠΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΟΠΛΩΝ, ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ, ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ

Συνελήφθη στις 28-01-2019 το πρωί στη Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, 54χρονος ημεδαπός για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, αρχαιοτήτων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού και ειδικής αρχαιολόγου, στην κατοικία του 54χρονου στη Λευκάδα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 27ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Συνελήφθη στις 04-02-2019 πρωινές ώρες σε περιοχή της Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, 27χρονος αλλοδαπός, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.