ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΠΟΛΥΜΕΛΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΡΟΕΒΑΙΝΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ «PHISHING»

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας εξάρθρωσε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας προέβαιναν συστηματικά σε απάτες με υπολογιστή με τη μέθοδο «Phishing» στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Πρόκειται για πολυμελή εγκληματική οργάνωση, η οποία συντονιζόταν από ένα κεντρικό πυρήνα 25 περίπου ατόμων, ηγετικών και βασικών μελών, ενώ τη δράση της συνεπικουρούσαν τουλάχιστον 130 βοηθητικά – περιφερειακά μέλη, από τα οποία άλλα είχαν διαρκή και άλλα περιστασιακή δράση.

ΔΙΑΚΡΙΒΩΘΗΚΕ Η ΔΡΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΛΑΣΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην κατάρτιση και πώληση σε ιδιώτες, συλλέκτες, εμπόρους και οίκους δημοπρασιών σε χώρες του εξωτερικού, πλαστών έργων τέχνης και συγκεκριμένα πινάκων ζωγραφικής, δήθεν φιλοτεχνημένων από διάσημους καλλιτέχνες.

ΔΙΑΚΡΙΒΩΘΗΚΕ Η ΔΡΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΘΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από χώρες της Ευρώπης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην Ελλάδα. Για την υπόθεση συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 22/10/ 2023, σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής, δύο άτομα, 52 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση– για εγκληματική οργάνωση, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΚΑΙ 566 ΔΙΣΚΙΑ “ECSTASY”

Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 38 και 72 ετών, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές των Βορείων Προαστίων και της Δυτικής Αττικής.

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ 5ΜΕΛΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Εξαρθρώθηκε πενταμελής εγκληματική οργάνωση παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, ύστερα από μεγάλη συντονισμένη και καλά οργανωμένη επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη (14-15/09-2023).

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣΕ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Σε μία σημαντική επιτυχία, στην προσπάθεια της διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και της ασφάλειας των ταυτοποιητικών και ταξιδιωτικών εγγράφων, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που πλαστογραφούσε ταυτοποιητικά έγγραφα και διαβατήρια, χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα μηχανήματα παραχάραξης.

ΚΟΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, EUROPOL ΚΑΙ INTERPOL, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Η Ελληνική Αστυνομία, μέσω της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συμμετείχε σε κοινή επιχειρησιακή δράση, στο πλαίσιο της οποίας επετεύχθη η εξάρθρωση διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση μεταναστών.

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΔΙΕΘΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ

Η συστηματική και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση διαύλων διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, επέφερε ακόμη ένα σημαντικό πλήγμα στα οργανωμένα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε πανελλαδική αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Συγκοινωνούντα Δοχεία” για την καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων και της εκδικητικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 32 ατόμων (31 ημεδαπών και 1 αλλοδαπού), από τους οποίους οι 6 συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία, μέσω διαδικτύου.

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΣΤΗ ΝΟΘΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

Από το Τμήμα Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στη νόθευση της εξέτασης για την απόκτηση άδειας επαγγελματία χειριστή αεροσκάφους.