ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 18ΧΡΟΝΟΣ ΗΜΕΔΑΠΟΣ ΓΙΑ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) πραγματοποιήθηκε την 27/02/2024, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και σε καταστήματα κράτησης στην επαρχία για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

Για την υπόθεση κατηγορούνται 10 ημεδαποί, από τους οποίους 6 συνελήφθησαν ενώ οι 4 είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΔΙΕΘΝΙΚΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ 4 ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας διέπραξαν 4 ανθρωποκτονίες το 2020, στη Βάρη Αττικής και την Κέρκυρα.

Για τις δύο υποθέσεις έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες συνολικά 39 άτομα, και συγκεκριμένα 8 ως φυσικοί αυτουργοί, 23 συνεργοί τους, καθώς και 8 ηθικοί αυτουργοί, 7 από τους οποίους συνελήφθησαν στη Σερβία, 2 στην Ισπανία και ένας, υπήκοος Αλβανίας, στην Ελλάδα. Επίσης, 17 από αυτά τα άτομα τυγχάνουν έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης στην Ευρώπη, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και την Τουρκία.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 3 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΓΕΝΕΤΗΣΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, τρία άτομα για την εμπλοκή τους σε υπόθεση γενετήσιας εκμετάλλευσης ανηλίκων.

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΔΙΕΘΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΤΤΕ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΡΠΑΓΕΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΕΣ

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες και αποθήκες στην Αττική και στην επαρχία, ενώ εμπλέκονται και σε υποθέσεις αρπαγών, εκβιασμών και τοκογλυφίας.

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΑΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Η πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Επιχειρησιακής Τακτικής και Δράσης της Υποδιεύθυνσης Αντιμε- τώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην αποδόμηση εγκληματικής οργάνωσης που συνέδραμε σε παράνομες μεταφορές αλλοδαπών.

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΠΟΛΥΜΕΛΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΡΟΕΒΑΙΝΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ «PHISHING»

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας εξάρθρωσε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας προέβαιναν συστηματικά σε απάτες με υπολογιστή με τη μέθοδο «Phishing» στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Πρόκειται για πολυμελή εγκληματική οργάνωση, η οποία συντονιζόταν από ένα κεντρικό πυρήνα 25 περίπου ατόμων, ηγετικών και βασικών μελών, ενώ τη δράση της συνεπικουρούσαν τουλάχιστον 130 βοηθητικά – περιφερειακά μέλη, από τα οποία άλλα είχαν διαρκή και άλλα περιστασιακή δράση.

ΔΙΑΚΡΙΒΩΘΗΚΕ Η ΔΡΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΛΑΣΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην κατάρτιση και πώληση σε ιδιώτες, συλλέκτες, εμπόρους και οίκους δημοπρασιών σε χώρες του εξωτερικού, πλαστών έργων τέχνης και συγκεκριμένα πινάκων ζωγραφικής, δήθεν φιλοτεχνημένων από διάσημους καλλιτέχνες.

ΔΙΑΚΡΙΒΩΘΗΚΕ Η ΔΡΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΘΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από χώρες της Ευρώπης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην Ελλάδα. Για την υπόθεση συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 22/10/ 2023, σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής, δύο άτομα, 52 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση– για εγκληματική οργάνωση, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΚΑΙ 566 ΔΙΣΚΙΑ “ECSTASY”

Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 38 και 72 ετών, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές των Βορείων Προαστίων και της Δυτικής Αττικής.