• Ενημερωτικές επισκέψεις ψυχολόγου της ΕΛΑΣ στη Δ.Α. Λακωνίας

Ενημερωτικές επισκέψεις ψυχολόγου της ΕΛΑΣ στη Δ.Α. Λακωνίας

Ενημερωτικές επισκέψεις ψυχολόγου της ΕΛΑΣ στη Δ.Α. Λακωνίας

0 comments

Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές επισκέψεις ψυχολόγου της Ελληνικής Αστυνομίας σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για ενημερωτικού χαρακτήρα επισκέψεις ψυχολόγων της Ελληνικής Αστυνομίας σε αστυνομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και σε συνέχεια των ενημερωτικών επισκέψεων σε Τρίπολη, Καλαμάτα, Κόρινθο και Ναύπλιο  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, σχετική ενημέρωση στη Σπάρτη.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον Αστυνομικό Διευθυντή (Υγειονομικού) Εμμανουήλ Κουφάκη του Κεντρικού Ιατρείου Αθηνών και την παρακολούθησε προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας.

Στην ενημέρωση τονίστηκε η σημασία της 24ωρης τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως επεσήμανε ο επιστημονικά υπεύθυνος, της «τηλεφωνικής γραμμής» κ. Κουφάκης, σκοπός της λειτουργίας της είναι να παρέχει επιστημονική υποστήριξη και συμβουλευτική ενημέρωση, από κατάλληλα εκπαιδευμένους αστυνομικούς και να βοηθά τους ενδιαφερόμενους να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν σε επαγγελματικό, ατομικό και οικογενειακό επίπεδο.

Στην ενημέρωση παρέστησαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Υποστράτηγος Δημήτριος Τριγώνης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Λακωνίας Ταξίαρχος Γεώργιος Μαρουδάς, Αξιωματικοί, λοιπό αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Τηλεφωνική Γραμμή έχει αριθμό κλήσης 210-3410900 και είναι διαθέσιμη σε 24ωρη βάση για όλο το προσωπικό (αστυνομικό ή πολιτικό, εν ενεργεία ή σε αποστρατεία) και για τα μέλη των οικογενειών τους, διασφαλίζοντας την ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.