• Εκπαιδευτική δράση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Εκπαιδευτική δράση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Εκπαιδευτική δράση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

0 comments

Την Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2017, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, υλοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Μαγνησίας, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, που στόχο είχε να περιγράψει τη γλώσσα των Ρομά, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο τα παλιά χρόνια ταξίδευαν από τον ένα τόπο στον άλλον, κυρίως την εποχή της Άνοιξης.

Συμμετείχαν τα παιδιά του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης του Κέντρου Στήριξης Ρομά, τα οποία συνόδευσαν η Διαμεσολαβήτρια κ. Ειρήνη Φραγκούλη και οι Εκπαιδευτικοί  κ.κ. Αλεξία Πατσαρούχα και Αιμιλία Στάικου, καθώς και παιδιά αστυνομικών. Στο τέλος του προγράμματος όλα τα παιδιά ζωγράφισαν και δημιούργησαν κατασκευές, που εκτέθηκαν σε χώρους της Διεύθυνσης  Αστυνομίας Μαγνησίας, ενώ επισκέφτηκαν και τη Μόνιμη Έκθεση Αστυνομικών Κειμηλίων, η οποία λειτουργεί στον 2ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου και περιλαμβάνει αυθεντικές στολές και άλλα αντικείμενα, που παραχωρήθηκαν από τους κατόχους τους και εκτίθενται σε χώρους που διαμορφώθηκαν χάρη στις ευγενικές χορηγίες ιδιωτών.

Από τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Βασίλειο Καραϊσκο, που τους καλωσόρισε στο χώρο και το Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου κ. Γεώργιο Ντιζέ ενημερώθηκαν για διάφορα θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος. Επίσης, ξεναγήθηκαν στους χώρους από την Υπαστυνόμο Β’ κ. Μαρία Κουτσοκέρα και τις Ανθυπαστυνόμους κ.κ. Αγγελική Σαντόλη και Ανδρονίκη Στεφάνου, οι οποίες προσέφεραν στα παιδιά γλυκίσματα και αναψυκτικά, δωρεά των εταιριών «Μπισκότα Παπαδοπούλου» και «Ε.Ψ.Α.», καθώς και αναμνηστικά εμβλήματα του Σώματος στους συνοδούς τους.