• Η Υπηρεσία ATF του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. υιοθετεί νέα τεχνολογικά μέσα στην καταπολέμηση των βίαιων εγκλημάτων.

Η Υπηρεσία ATF του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. υιοθετεί νέα τεχνολογικά μέσα στην καταπολέμηση των βίαιων εγκλημάτων.

Η Υπηρεσία ATF του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. υιοθετεί νέα τεχνολογικά μέσα στην καταπολέμηση των βίαιων εγκλημάτων.

Posted in:
0 comments

Το Εθνικό Ολοκληρωμένο Δίκτυο Βαλλιστικής (NIBN) της Υπηρεσίας ATF εκσυγχρονίστηκε πρόσφατα, εγκαινιάζοντας το πρώτο αυτοκινούμενο εργαστήριο βαλλιστικής  στη Βαλτιμόρη.

Το ΝΙΒΝ ιδρύθηκε το 1999 από την ATF για να παρέχει στις ομοσπονδιακές και πολιτειακές αστυνομικές δυνάμεις των Η.Π.Α. ένα αυτοματοποιημένο δίκτυο βαλλιστικής απεικόνισης. Η αποστολή του είναι να αποτυπώνει φωτογραφικά και να συγκρίνει βαλλιστικά στοιχεία, δίνοντας την δυνατότητα στους αστυνομικούς ερευνητές να αντιπαραβάλλουν σε ελάχιστο χρόνο, αποδεικτικά στοιχεία όπως κάλυκες ή σφαίρες με ανάλογα στοιχεία από άλλες εγκληματολογικές έρευνες σε εθνικό, πολιτειακό και τοπικό επίπεδο, αποθηκευμένα στη Βάση Δεδομένων του Συστήματος. Με τον τρόπο αυτό, μπορούν να συνδέσουν διαφορετικές υποθέσεις μεταξύ τους και να κατευθύνουν αποτελεσματικότερα την έρευνα και τον σχηματισμό ολοκληρωμένης δικογραφίας.

Η ATF έθεσε σε υπηρεσία το κινητό αυτό εργαστήριο στους δρόμους της Βαλτιμόρης, σε μια χρονική στιγμή που η πόλη γνωρίζει ιστορικά επίπεδα αύξησης της εγκληματικότητας και ειδικότερα των ανθρωποκτονιών.

Θέτοντας το NIBN επί τροχώ, η ATF αποβλέπει στην ενίσχυση της υπάρχουσας τεχνολογικής υποδομής σε αστικά κέντρα με προβλήματα εγκληματικότητας, αλλά και σε περιοχές που δεν είχαν πρόσβαση σε τέτοιου είδους υπηρεσίες.  

ΠΗΓΗ: www.policeone.com