• Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΞΑΡΘΡΩΣΕ ΔΥΟ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ

Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΞΑΡΘΡΩΣΕ ΔΥΟ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ

Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΞΑΡΘΡΩΣΕ ΔΥΟ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ

Posted in:
0 comments

Οι Ιταλικές Αρχές εξάρθρωσαν δύο συμμορίες της Σικελίας που χρησιμοποιούσαν βάρη αλτήρων για να θρυμματίζουν τα κόκαλα των θυμάτων τους προκειμένου να προβούν σε ασφαλιστικές απάτες. Έντεκα (11) άτομα συνελήφθησαν στην Σικελική πρωτεύουσα, το Παλέρμο, ανακοίνωσε η αστυνομία. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται και μία νοσοκόμα που προμήθευε παυσίπονα στα θύματα προκειμένου να μειώσει τις κραυγές τους, τη στιγμή που θρυμματίζονταν τα οστά τους.

Η μέθοδος που χρησιμοποιούσαν οι δράστες χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη σκληρότητα, καθώς χτυπούσαν τα θύματά τους με βάρη από αλτήρες γυμναστηρίου, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.  Οι συμμορίες αυτές επιχειρούσαν ξεχωριστά στην πόλη και αναζητούσαν τα θύματά τους ανάμεσα σε αλκοολικούς, ναρκομανείς και άτομα με σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, προκειμένου να στήσουν απατηλά αυτοκινητιστικά ατυχήματα και να εισπράξουν τις αποζημιώσεις.

Οι συμμορίες τοποθετούσαν τα θύματά τους δίπλα σε χτυπημένα οχήματα στην άκρη των δρόμων, στα περίχωρα του Παλέρμο και χρησιμοποιούσαν ψευδομάρτυρες για να δηλώσουν το υποτιθέμενο ατύχημα στις Υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών.

Τα θύματα επέλεγαν ποιο μέρος του σώματός τους θα πλήττονταν και στρατολογούνταν με την υπόσχεση να λάβουν 30% της ασφαλιστικής αποζημίωσης, αξίας από 150.000 έως 175.000 ευρώ, εξαρτώμενο από την έκταση των τραυμάτων. Στην πράξη, οι συμμορίες τους πλήρωναν όχι περισσότερα από 100 ευρώ και αυτό όχι σε όλες τις περιπτώσεις.  Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, μέλη των συμμοριών αυτών σκότωσαν ακούσια έναν Τυνήσιο, τη στιγμή που του έσπαζαν τα κόκαλα για να «στήσουν» μια σκηνή ατυχήματος. Ο θάνατος του θύματος δεν τους απέτρεψε να συνεχίσουν την απάτη και τοποθέτησαν το πτώμα στην άκρη του δρόμου, διεκδικώντας αποζημίωση.

ΠΗΓΗ: https://www.telegraph.co.uk