• ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΕΝΟΠΛΟΣ ΣΕ ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ, ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ 12 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΕΝΟΠΛΟΣ ΣΕ ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ, ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ 12 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΕΝΟΠΛΟΣ ΣΕ ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ, ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ 12 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

Posted in:
0 comments

Ο ένοπλος άνδρας, που ταυτοποιήθηκε ως Ian David Long, 28 ετών, ήταν απόστρατος υποδεκανέας του Σώματος των Πεζοναυτών και είχε υπηρετήσει για επτά μήνες στο Αφγανιστάν, έχοντας παρασημοφορηθεί για τη δράση του. Ζούσε με τη μητέρα του σε ένα ήσυχο προάστιο κοντά στο Los Angeles και το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε απασχολήσει την τοπική αστυνομία με μικροεπισόδεια που δημιουργούσε. Οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν ότι παρουσίαζε κρίσεις οργής και βίας, όμως είχε κριθεί ότι η κατάστασή του δεν ήταν τέτοια ώστε να εγκλειστεί ακουσίως σε ψυχιατρική κλινική για να εκτιμηθεί η ψυχική υγεία του.

Το μπαρ “Borderline”, στο οποίο σημειώθηκε η ένοπλη επίθεση, είναι ένα δημοφιλές μέρος στους φοιτητές και τη βραδιά του επεισοδίου είχε οργανωθεί φοιτητική βραδιά, όπου υπολογίζεται ότι υπήρχαν περίπου 180 άνθρωποι. Η επίθεση σημειώθηκε στις 11:00 το βράδυ, όταν ο δράστης,  αφού έριξε μέσα στο μπαρ καπνογόνο, άνοιξε πυρ αδιακρίτως κατά του πλήθους, μετατρέποντας τη γιορτινή ατμόσφαιρα σε ένα χάος. Όταν οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στον χώρο του επεισοδίου, ο δράστης ήταν ήδη νεκρός. Οι ερευνητές δεν έχουν καταφέρει μέχρι τώρα να εξακριβώσουν τα κίνητρα του δράστη.

Το προάστιο Thousand Oaks, με πληθυσμό 127.000 κατοίκων, είχε καταταχτεί στην Τρίτη θέση στον κατάλογο με τις πιο ασφαλείς πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες για το 2018. Ο Σερίφης της κοινότητας σχολίασε στους δημοσιογράφους πως δεν έχει σημασία σε ποια κοινότητα ζει κανείς και πόσο ασφαλή θεωρείται. Τέτοια γεγονότα μπορούν να συμβούν οπουδήποτε.

ΠΗΓΗ: https://www.nytimes.com