• Αποφοίτηση_1
  • Αποφοίτηση_2
  • Αποφοίτηση_3
  • Αποφοίτηση_4
  • Αποφοίτηση_5

Αποφοίτηση του 24ου Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης των 22 νέων στελεχών της Ε.Κ.Α.Μ.

Αποφοίτηση του 24ου Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης των 22 νέων στελεχών της Ε.Κ.Α.Μ.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, παρευρέθη το πρωί της Δευτέρας 18/09/2023 στην Τελετή Αποφοίτησης των 22 αστυνομικών που ολοκλήρωσαν το 24ο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης και θα στελεχώσουν την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (Ε.Κ.Α.Μ.).

Στην Τελετή παρευρέθησαν και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Μάνος Λογοθέτης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Γεώργιος Δούβαλης, καθώς και Αξιωματικοί του Σώματος.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνεχάρη τους 22 νέους άνδρες που θα στελεχώσουν την Ε.Κ.Α.Μ., η οποία επιτελεί κρίσιμο και κομβικό ρόλο σε δύσκολες συνθήκες και απαιτητικές καταστάσεις, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας και την προστασία των πολιτών της.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του: «Είναι μια ιδιαίτερη και σπουδαία μέρα, τόσο για τους άνδρες που θα στελεχώσουν την Ε.Κ.Α.Μ. όσο και την ίδια τη Μονάδα, με όλα αυτά που προσφέρει στην Πατρίδα. Το επίλεκτο τμήμα των ειδικών δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας δηλώνει πάντα «παρών», όπου του ζητηθεί και απαιτηθεί, στις πιο αντίξοες συνθήκες, πιο δύσκολες καταστάσεις, πιο απαιτητικές συγκυρίες. Δεν είναι τυχαίο ότι από πολλούς, εντός και εκτός των κόλπων της Ελληνικής Αστυνομίας, αποκαλείται το «το διαμάντι του Σώματος». Είμαστε υπερήφανοι για τη σημερινή μέρα. με την ένταξη των νέων στελεχών στην πιο μάχιμη μονάδα. Η εκπαίδευση αποτελεί το καλύτερο εφόδιο προκειμένου τα στελέχη της Μονάδας να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες, με τόλμη, αποφασιστικότητα, αυταπάρνηση και πίστη στο καθήκον σε κάθε απρόβλεπτη κατάσταση. Οι άνδρες που διαθέτει η Ε.Κ.Α.Μ. γνωρίζουν ότι η Πατρίδα τους ευγνωμονεί για την προσφορά τους, η Πολιτεία τιμά και αναγνωρίζει το έργο τους, την αυταπάρνηση που δείχνουν στην ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή που καλούνται να φέρουν εις πέρας».

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος, στην ομιλία του ανέφερε τα εξής: «Η σημερινή ημέρα με καθιστά πολύ χαρούμενο και περήφανο, καθώς είκοσι δύο στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στελεχώνουν από σήμερα την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα Αττικής, μετά από επιτυχή ολοκλήρωση ενός ιδιαιτέρως απαιτητικού Σχολείου.
Σας τονίζω ότι είστε αξιέπαινοι που βρίσκεστε σήμερα εδώ, έχοντας πετύχει το μεγαλεπήβολο στόχο σας, να ενταχθείτε στη μονάδα που όπως γνωρίζετε «έχουμε για τα δύσκολα».
Στόχο που τον πετύχατε, έχοντας ως βέλη στη φαρέτρα σας τη σωματική ευρωστία, το μυαλό, την αυτοπειθαρχία, το ήθος και την επιμονή. Τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με σκληρή δουλειά και εκπαίδευση, σας έφεραν στη σημερινή ιδιαίτερη περίσταση.
Ως Αρχηγός του Σώματος, αυτό που θέλω να σας υπενθυμίσω, είναι ότι στηρίζομαι στις ικανότητές σας, ώστε να εκπληρώσουμε το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από τη διασφάλιση του αγαθού της ασφάλειας του πολίτη και την εξασφάλιση συνθηκών ευταξίας και ηρεμίας στην κοινωνία μας. Θέλω να θυμάστε ότι, κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας σας, θα κληθείτε συχνά να αντιμετωπίσετε δύσκολες καταστάσεις, που εμπεριέχουν ρίσκο και επικινδυνότητα, όπου θα πρέπει να ανταποκριθείτε με αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και τόλμη.
Πάντοτε, ωστόσο, θέλω να είστε προσεκτικοί και να φροντίζετε τους εαυτούς σας, καθώς η ύπαρξή σας είναι ανεκτίμητης αξίας, πρωτίστως για τις βιολογικές σας οικογένειες και ακολούθως για την οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας και την κοινωνία. Με βεβαιότητα αποτελείτε έναν πολύ βασικό πυλώνα του Σώματος, προκειμένου να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας και η διασφάλιση του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Στο σημείο αυτό, νιώθω την ανάγκη να σας δώσω για άλλη μια φορά συγχαρητήρια για την ικανότητά σας να καταστείλετε τις συναισθηματικές σας παρορμήσεις, προκειμένου να πετύχετε το στόχο σας, λειτουργώντας με γνώμονα την ομαδικότητα και την ισχυρή θέληση. Να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας, ότι αποτελείτε υγιή πρότυπα, τόσο για τους συναδέλφους μας, όσο και για τα λοιπά μέλη της κοινωνίας.
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τη διοίκηση της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων για τη σημερινή εκδήλωση, καθώς και την προσφορά της μέσω της ποικιλίας των απαιτητικών καθηκόντων της, στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Τέλος, νιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη προς τους εκπαιδευτές των νέων στελεχών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, οι οποίοι τους μεταλαμπάδευσαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, μέσω μιας απαιτητικής και υπό αντίξοες συνθήκες τρίμηνης διάρκειας εκπαίδευσης. Σας ευχαριστώ!»