• Τέξας: Πυροβολούσε αδιακρίτως από το αυτοκίνητο -Σκότωσε 5, τραυμάτισε 21 ανθρώπους

Τέξας: Πυροβολούσε αδιακρίτως από το αυτοκίνητο -Σκότωσε 5, τραυμάτισε 21 ανθρώπους

Τέξας: Πυροβολούσε αδιακρίτως από το αυτοκίνητο -Σκότωσε 5, τραυμάτισε 21 ανθρώπους

Posted in:
0 comments

Τον τρόμο σκόρπισε ένας ένοπλος στο Τέξας, όταν άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, με συνέπεια να σκοτώσει πέντε ανθρώπους και να τραυματίσει τουλάχιστον άλλους 21, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι τρεις αστυνομικοί, αλλά και ένα παιδί μόλις 2 ετών. Τουλάχιστον επτά από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με νοσοκομείο του Τέξας στο οποίο μεταφέρθηκαν. Ο ένοπλος ήταν ένας άνδρας περίπου 30 ετών. Οι αρχές του Τέξας δεν έχουν ανακοινώσει το όνομά του, ούτε το κίνητρό του.

Δύο αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο. Ομως, δίχως να ακινητοποιήσει το όχημα, ο οδηγός άρχισε να πυροβολεί εναντίον των ένστολων, τραυματίζοντας τον έναν. Ο ένοπλος συνέχισε την πορεία του προς την πόλη Οντέσα του Τέξας και πυροβόλησε άλλοv έναv άνθρωπο. Στη συνέχεια, κυκλοφορούσε στην πόλη, πυροβολώντας αδιακρίτως, περνώντας από εμπορικά κέντρα. Ο δράστης εγκατέλειψε το όχημά του, έκλεψε ένα φορτηγάκι και συνέχισε να πυροβολεί. Αυτό προκάλεσε αρχικά το μπέρδεμα ότι οι αρχές είχαν να κάνουν με δύο ενόπλους, ενώ γινόταν καταδίωξη. Τελικά, ο δράστης πέρασε από συγκρότημα κινηματογράφου, όπου έγινε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στο πάρκινγκ και έπεσε νεκρός.

Αυτό ήταν το δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς με πολλά θύματα στο Τέξας, μέσα στον Αύγουστο. Στις αρχές του μήνα ένας ένοπλος είχε σκοτώσει 22 ανθρώπους, όταν άνοιξε πυρ στο Ελ Πάσο. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter: «Μόλις ενημερώθηκα από τον υπουργό Δικαιοσύνης για τα πυρά στο Τέξας. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου και το FBI έχουν κινητοποιηθεί πλήρως».

www.iefimerida.gr