• 3.200 ΑΤΟΜΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΓΑΘΑ ΑΞΙΑΣ 28 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ HONG KONG.

3.200 ΑΤΟΜΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΓΑΘΑ ΑΞΙΑΣ 28 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ HONG KONG.

3.200 ΑΤΟΜΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΓΑΘΑ ΑΞΙΑΣ 28 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ HONG KONG.

Posted in:
0 comments

Η Αστυνομία του Hong Kong διεξήγαγε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «Κεραυνός 18», συλλαμβάνοντας περίπου 3.200 άτομα και κατάσχοντας 28 εκατομμύρια δολάρια με τη μορφή παράνομων στοιχημάτων και παράνομων αγαθών και ναρκωτικών.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, περισσότερα από 300 παράνομα σημεία τζόγου, κέντρα διανομής ναρκωτικών και  κέντρα διασκέδασης χωρίς άδεια σφραγίστηκαν σε όλη την πόλη. Ένα μεγάλο μέρος των κατασχεμένων χρημάτων αφορούσε παράνομα στοιχήματα για τους αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλου στη Ρωσία.

Η τρίμηνη αστυνομική επιχείρηση είναι μέρος της ετήσιας διασυνοριακής δράσης εναντίον των συνδικάτων του οργανωμένου εγκλήματος, που ασκεί η Αστυνομία του Hong Kong σε συνεργασία με τις Αρχές του Macau μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται παράνομοι πράκτορες στοιχημάτων, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης των Τριάδων, διακινητές ναρκωτικών και άτομα που εμπλέκονται σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος και επενδυτικές απάτες. Υπολογίζεται ότι περίπου 9 εκατομμύρια δολάρια από τα κατασχεμένα χρήματα αφορούν διακίνηση ναρκωτικών όπως κοκαΐνης, κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και κεταμίνης.