Αναβάθμιση του ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Έχοντας την ευκαιρία να χρησιμοποιηθούν χρήματα της διαθήκης Υ/Α’ (ε.α) Κων/νου Βαφειάδη, προς Υγειονομικό όφελος της Ελληνικής Αστυνομίας, πάρθηκε απόφαση από την αρμόδια επιτροπή για την αναβάθμιση του φυσικοθεραπευτηρίου. Αυτή αφορούσε την αγορά υψηλού κόστους ιατρικών μηχανημάτων για την αποκατάσταση κατά βάση ορθοπεδικών βλαβών. Οι εν λόγω συσκευές αποτελούν κομμάτι σύγχρονων μεθόδων φυσικοθεραπείας, με στόχο την πληρέστερη και συντομότερη λειτουργική αποκατάσταση παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος, όπως έντονοι μυϊκοί σπασμοί, θλάσεις μυών, τενοντίτιδες, οσφυαλγίες, αυχεναλγίες, διαστρέμματα, δυσκαμψίες αρθρώσεων κ.α.
Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, τα μέλη των οικογενειών τους και όλοι οι δικαιούχοι, έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιούν, υψηλότερες υπηρεσίες αποθεραπείας, χωρίς επιβάρυνση, με χρήση και των νέων αυτών συσκευών, σε συνδυασμό με την εμπειρία και τις γνώσεις του επιστημονικού προσωπικού. Η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα την αναγκαιότητα αναβάθμισης του συγκεκριμένου τμήματος, λόγω του μεγάλου αριθμού προσερχόμενων ασθενών, αλλά και την ολοένα αυξανόμενη πρόοδο των τεχνικών μέσων. Η αγορά ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη λήψη της απόφασης της αρμόδιας επιτροπής και αφορά την αγορά δύο (2) συσκευών συνδυασμού ηλεκτροθεραπείας-υπερήχου-αναρρόφησης, ένα (1) ηλεκτρικό κρεβάτι θεραπείας δύο τμημάτων (ήδη υπάρχουν άλλα δύο) και μία τροχήλατη συσκευή ηλεκτρομάλαξης.
Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε προνομιούχα θέση, εν μέσω δυσμενών οικονομικών συνθηκών, να απολαμβάνει χωρίς κόστος Υπηρεσίες υψηλού Υγειονομικού επιπέδου. Η επιτροπή διαχείρισης διαθήκης Υ/Α’ (ε.α) Κων/νου Βαφειάδη, έχει ως πρόγραμμα τον σταδιακό εκσυγχρονισμό όλων των Υγειονομικών Τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας. Στόχος της Δ/νσης Υγειονομικού είναι η συνεχής αναβάθμιση των Ιατρικά παρεχόμενων Υπηρεσιών με σύγχρονα τεχνικά, επιστημονικά μέσα.