• ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑ, SETTIMO MINEO, ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑ, SETTIMO MINEO, ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑ, SETTIMO MINEO, ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ

Posted in:
0 comments

Η αστυνομική μονάδα κατά της Μαφία στο Παλέρμο της Ιταλίας συνέλαβε τον φερόμενο ως νέο επικεφαλή της Σικελικής εγκληματικής οργάνωσης «Cosa Nostra» μαζί με ακόμα 45 άτομα που φέρονται ότι ανήκουν στην οργάνωση.  

Ο 80χρονος Settimo Mineo, κοσμηματοπώλης στο επάγγελμα, που φέρεται να προήχθη στην ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης μετά το θάνατο του πρώην αρχηγού της, Salvatore “Toto” Riina το 2017, ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες, μετά από αστυνομική επιδρομή στις 4/12/2018.

Ο Mineo είχε καταδικαστεί στο παρελθόν σε 5 χρόνια φυλάκιση για αδικήματα που σχετίζονταν με τη Μαφία στη δίκη για τη δολοφονία του Εισαγγελέα κατά του οργανωμένου εγκλήματος, Giovanni Falcone. Είχε συλληφθεί ξανά το 2006 και είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης 11 χρόνων.

Οι Ιταλικές Αρχές δήλωσαν ότι οι συλλήψεις αποτελούν το μεγαλύτερο χτύπημα που έχει καταφέρει το κράτος κατά της Μαφία. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως ο Mineo είχε εκλεχθεί ως νέο αφεντικό της οργάνωσης κατά την διάρκεια συγκέντρωσης των «οικογενειών» της Μαφία τον περασμένο Μάιο, η πρώτη που πραγματοποιήθηκε μετά από 25 χρόνια. Η συνεδρίαση της ιεραρχίας της «Cosa Nostra» πιστεύεται ότι ήταν ένα σημάδι πως η εγκληματική οργάνωση προσπαθούσε να ανασυσταθεί.

ΠΗΓΗ:    https://www.euronews.com