• ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ANNAPOLIS ΤΟΥ MARYLAND ΜΕ 5 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ANNAPOLIS ΤΟΥ MARYLAND ΜΕ 5 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ANNAPOLIS ΤΟΥ MARYLAND ΜΕ 5 ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Posted in:
0 comments

 Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν ύστερα από ένοπλη επίθεση κατά της οικονομικής εφημερίδας «Capital Gazette» στην πόλη Annapolis στις Η.Π.Α. Ο Αρχηγός της τοπικής αστυνομίας είπε πως οι ερευνητές εξετάζουν την πιθανότητα η επίθεση να είχε να κάνει με παρελθούσα διαμάχη του δράστη με το προσωπικό της εφημερίδας. Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία λίγο μετά την επίθεση χωρίς να σημειωθεί ανταλλαγή πυροβολισμών.

Ο δράστης, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο Jarrod Ramos, 38 ετών, είχε μακρύ ιστορικό διαξιφισμών με την εν λόγω εφημερίδα. Το 2012 είχε μηνύσει πολλούς συντάκτες της εφημερίδας, ισχυριζόμενος συκοφαντική δυσφήμιση όταν ένας αρθρογράφος ανέφερε πως ο δράστης είχε καταδικαστεί για εγκληματική παρενόχληση γυναίκας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ένοπλος δράστης άνοιξε πυρ με κυνηγετικό όπλο μέσα στην αίθουσα σύνταξης της εφημερίδας, αφού πρώτα πυροβόλησε την γυάλινη πόρτα του γραφείου για να εισέλθει στην αίθουσα. Η αστυνομία βρήκε τον δράστη να κρύβεται κάτω από ένα γραφείο έχοντας το όπλο του δίπλα του.

Η επίθεση στην εφημερίδα ήταν η τελευταία μιας σειράς περιστατικών μαζικών πυροβολισμών στις Η.Π.Α. τον τελευταίο χρόνο, εγείροντας για πολλοστή φορά το αίτημα για αυστηρό περιορισμό στην οπλοκατοχή και οπλοφορία.

 https://www.theguardian.com