• Τυφώνας

50 νεκροί ο απολογισμός των θυμάτων του τυφώνα στις Φιλιππίνες

50 νεκροί ο απολογισμός των θυμάτων του τυφώνα στις Φιλιππίνες

Posted in:
0 comments

Ο τυφώνας Φανφόν, που έπληξε τις Φιλιππίνες την ημέρα των Χριστουγέννων, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους, γεγονός που τον καθιστά τον φονικότερο του 2019 στην χώρα.

Το πέρασμα του τυφώνα, που έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις και δυνητικά καταστροφικές ριπές ανέμων, προκάλεσε πλημμύρες και καταρρεύσεις κτηρίων, κυρίως στη νήσο Βισάγιας, στο κεντρικό τμήμα του αρχιπελάγους. Συνολικά, ο Φανφόν άφησε πίσω του πάνω από δύο εκατομμύρια πληγέντες, ενώ τουλάχιστον 80.000 Φιλιππινέζοι φιλοξενήθηκαν σε καταφύγια, όπου και αναγκάστηκαν να κάνουν το ρεβεγιόν της νέας χρονιάς.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός, που είχε δημοσιοποιηθεί την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, έκανε λόγο για 41 νεκρούς. Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται τρία μέλη του πληρώματος πλεούμενου που αναποδογύρισε λόγω των σφοδρών ανέμων, ένας αστυνομικός που υπέστη ηλεκτροπληξία όταν κατέρρευσε στύλος του δικτύου ηλεκτροδότησης, καθώς και ένας άνδρας που καταπλάκωσε δέντρο που ξεριζώθηκε.

Ο τυφώνας Φανφόν ή Ούρσουλα, όπως ονομάστηκε από τις αρχές των Φιλιππίνων, ήταν ο 21ος που έπληξε το 2019 τη νησιωτική χώρα. Οι τυφώνες προκαλούν συχνά καταστροφές σε καλλιέργειες, κατοικίες και υποδομές, συμβάλλοντας στη διαιώνιση της ενδημικής φτώχειας στις Φιλιππίνες.

Πηγή: cnn.gr